Ti-e pofta de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispozitie? Prepara un desert rapid cu branza si caramel

Ti-e pofta de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispozitie? Prepara un desert rapid cu branza si caramel
Ti-e pofta de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispozitie? Prepara un desert rapid cu branza si caramel

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit un desert rapid, dar delicios.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
300 g biscuiti digestivi
50 g unt
350 g crema de branza
100 g frisca lichida indulcita
O lingurita extract de vanilie
Pentru topping:
300 g zahar
50 g unt
50 ml brandy (optional)
300
ml smantana pentru frisca
Un praf de sare
Mod de preparare
Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit pana ajung la consistenta unui nisip umed.
Cu aceasta se tapeteaza marginile si fundul unui vas de tarta de 21-26 cm.
Crema de branza se inmoaie intr-un bol cu o spatula, impreuna cu vanilia, apoi se incorporeaza frisca batuta, se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza.
Se topeste zaharul pana se obtine un caramel auriu inchis, dar nu brun, se stinge cu unt, se flambeaza cu brandy, apoi se adauga smantana si un praf consistent de sare.
Se toarna totul peste crema de branza, se da la rece si se serveste dupa ce s-a racit complet.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Ingrediente

300 g biscuiti digestivi
50 g unt
350 g crema de branza
100 g frisca lichida indulcita
O lingurita extract de vanilie

Pentru topping:

300 g zahar
50 g unt
50 ml brandy (optional)
300 ml smantana pentru frisca
Un praf de sare

Mod de preparare

Se macina biscuitii si se amesteca cu

untul topit pana ajung la consistenta unui nisip umed. 

Cu aceasta se tapeteaza marginile si fundul unui vas de tarta de 21-26 cm.Crema de branza se inmoaie intr-un bol cu o spatula, impreuna cu vanilia, apoi se incorporeaza frisca batuta, se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza.

Se topeste zaharul pana se obtine un caramel auriu inchis, dar nu brun, se stinge cu unt, se flambeaza cu brandy, apoi se adauga smantana si un praf consistent de sare.


Se toarna totul peste crema de branza, se da la rece si se serveste dupa ce s-a racit complet.

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Care este relația dintre Oana Mizil și Serghei Mizil, dar și ce calități a luat aceasta de la membrii familiei. „După ce nu a mai fost bunicul, el a vrut să fie capul familiei.”

Iulia Vântur și-a ”oficializat” relația cu Salman Khan! Părinții au fost acolo!

„N-am murit” Discuția halucinantă pe care Nicu Sârghea a avut-o cu doar câteva ore înainte să fie găsit fără suflare în propria casă! Toboșarul trupei Vunk și-a prevestit ultimele clipe din viață?

Anunțul momentului pentru fanii trupei VUNK. Ce decizie radicală a luat formaţia după moartea lui Nicu Sârghea

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam. A scris chiar în testament: „Va fi incinerat...”

Dorobanțu și Daniel ajung la cuțite! „Nu mă impresionezi!”. Nu ratați o nouă ediție incendiară din „Casa iubirii” de vineri, 13 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

Fiul șoferului român de TIR care a fost lovit de tren în Belgia, mărturii cutremurătoare. Tânărul vorbea cu tatăl lui la telefon în momentul în care s-a produs tragedia: „Mi-a strigat numele de două ori”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies