Ti-e pofta de ceva bun? Incearca un delicios parfait de lamaie!


Simplu de preparat si extrem de racoritor, reteta de parfait cu lamaie este reteta ideala pentru zilele calduroase de vara.

 

Ai nevoie de:
300 ml frisca
6 oua - de la 5 vei folosi doar galbenusurile
2 lamai
100 gr zahar pudra
1 foaie de gelatina
50 ml limoncello
frunze de menta
Pentru realizarea sosului de zmeura mai ai nevoie de: 500 gr zmeura, 75 gr zahar puda
Cum se face:
Amesteca intr-un vas adanc ouale (un ou - galbenus + albus si galbenusurile de la celelalte cinci oua), 100 gr zahar pudra, coaja rasa de la doua lamai si doua linguri de zeama de lamaie si pune-le la foc mic. Amesteca ingredientele cu telul pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, iar apoi muta crema obtinuta intr-un bol si las-o la racit.
Intre timp, da in clocot 50 de ml de limoncello, pe care de asemenea il vei lasa apoi sa se raceasca, iar apoi adauga gelatina in acelasi vas, cand este usor caldut. Rasturnati limoncello peste compozitia din oua si amestecati bine.
Ocupati-va apoi de frisca - o bateti pana devine tare si adaugati-o peste compozitie in trei straturi.
Este indicat sa aveti forme speciale, in care sa rasturnati compozitia, in strat uniform, iar apoi tineti-le la congelator pentru cateva ore. In acest timp va puteti ocupa de sosul de zmeura: puneti zmeura si zaharul intr-ul bol si mixati bine, iar apoi strecurati sosul obtinut si puneti-l la frigider.
Sosul il veti pune separat pe farfurie, cu rol estetic. De asemenea, frunzele de menta au rol decorativ.
Sursa

Ai nevoie de:

300 ml frisca
6 oua - de la 5 vei folosi doar galbenusurile
2 lamai
100 gr zahar pudra
1 foaie de gelatina
50 ml limoncello
frunze de menta

Pentru realizarea sosului de zmeura mai ai nevoie de: 500 gr zmeura, 75 gr zahar puda

Cum se face:

Amesteca intr-un vas adanc ouale (un ou - galbenus + albus si galbenusurile de la celelalte cinci oua), 100 gr zahar pudra, coaja rasa de la doua lamai si doua linguri de zeama de lamaie si pune-le la foc mic. Amesteca ingredientele cu telul pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, iar apoi muta crema obtinuta intr-un bol si las-o la racit.

Intre timp, da in clocot 50 de ml de limoncello, pe care de asemenea il vei lasa apoi sa se raceasca, iar apoi adauga gelatina in acelasi vas, cand este usor caldut. Rasturnati limoncello peste compozitia din oua si amestecati bine.

Ocupati-va apoi de frisca - o bateti pana devine tare si adaugati-o peste compozitie in trei straturi.

Este indicat sa aveti forme speciale, in care sa rasturnati compozitia, in strat uniform, iar apoi tineti-le la congelator pentru cateva ore. In acest timp va puteti ocupa de sosul de zmeura: puneti zmeura si zaharul intr-ul bol si mixati bine, iar apoi strecurati sosul obtinut si puneti-l la frigider.

Sosul il veti pune separat pe farfurie, cu rol estetic. De asemenea, frunzele de menta au rol decorativ.

Sursa

 


Citește și:

Guvernul introduce noi restricții? Executivul poate opri traficul pe timpul nopții!

A murit! Gabriela Cristea este devastată! ”A făcut pancreatită...”

Moșii de Toamnă 2020: cea mai puternică rugăciune pe care trebuie să o rostești de Sâmbăta Morților

Moșii de Toamnă 2020. Ce tradiții trebuie să respecți în Sâmbăta Morților?

Horoscop zilnic sâmbătă, 31 octombrie 2020. Află ce zodie are probleme cu stima de sine!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

ANM a făcut anunțul neașteptat: Cod galben de ninsori și viscol.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri