Test de cultură generală. Tu știi toate răspunsurile?


În cazul în care te-ai plictisit și vrei să îți variezi activitățile, un test de cultură generașă este cea mai bună variantă. Nu vei știi toate răspunsurile!


In articol:

Cu toții avem subiecte care ne pun în dificultate, dar ce poate fi mai frumos decât o dezbatere? Un test de cultură generală! La mare căutare în această perioadă, un test de cultură generală te poate ajuta să îți descoperi noi calități sau chiar pasiuni, indiferent de domeniul despre care discutăm!

Citeste si: Test de cultură generală. Tu știi toate răspunsurile?

O activitate plăcută pentru a face timpul să treacă, un test de cultură generală este varianta perfectă pentru a-ți verifica toate cunoștințele sau pentru a dobândi cunoștințe noi, prin exercițiu. Iată cele mai bune opțiuni pentru un test de cultură generală!

Test de cultură generală

  1. Bătălia de la Posada, din 1330, s-a purtat între regele Ungariei, Carol Robert de Anjou, și domnitorul Țării Românești: a. Basarab I; b. Matei Basarab; c. Neagoe Basarab.
  2. Primele încercări literare ale lui I. L. Caragiale, semnate cu pseudonimele Car și Palicar, au apărut în revista: a. Ghimpele; b. Claponul; c. Moftul Român
  3. Părintele psihanalizei a fost: a. Immanuel Kant; b. Georg Hegel; c. Sigmund Freud.
  4. Simfonia a III-a a lui Beethoven mai poartă numele de: a. Eroică; b. Simfonia destinului; c. Pastorală.
  5. Celebra spioană germană Mata-Hari, pe adevăratul ei nume Marguerite Gertrude Zeller, și-a început cariera la Paris ca: a. Infirmieră; b. Profesor de germană; c. Dansatoare; c. Contabilă.
  6. Andorra se află la granița dintre: a. Franța și Italia; b. Spania și Franța; c. Franța și Elveția
  7. Expresia „A fi sau a nu fi” îi aparține lui: a. Othello; b. Hamlet; c. Romeo.
  8. Pictorul francez Paul Gauguin s-a instalat începând cu anul 1891 în: a. Elveția; b. Africa de Sud; c. Tahiti.
  9. Anthony Quinn a obținut primul premiu Oscar în 1952 pentru filmul: a. Viva Zapata; b. La Strada; c. Zorba Grecul.
  10. Numele de familie al lui Iosif Stalin a fost: a. Djugașvili; b. Malinovski; c. Toktamiș.

Citeste si: Regina Elizabeth II, în vârstă de 94 de ani, fotografiată călare în curtea palatului Windsor

test de cultură generală, cultură generală, răspunsurile, răspunsuri test de cultură generală

Răspunsuri test de cultură generală

  1. A.
  2. A.
  3. C.
  4. A.
  5. C.
  6. B.
  7. B.
  8. C.
  9. A.
  10. A.

Citeste si: Test de cultură generală. Tu știi toate răspunsurile?


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Bianca de la Puterea dragostei, momente grele: „A fost diagnosticat cu cancer...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri