Terapiile imuno-oncologice, un posibil leac-minune impotriva cancerului!


Imuno-Oncologia este de departe tema nr. 1 la cea mai importanta reuniune stiintifica de oncologie a anului, American Society of Clinical Oncology (ASCO) 2015.

Expertii prezenti la ASCO  2015 au discutat despre imuno-oncologie ca despre o noua categorie de tratamente pentru cancer, alaturi de cele cunoscute pana acum: chirurgia, radioterapia, chimioterapia, terapiile tintite.

Studiile prezentate au aratat deja primele rezultate promitatoare in cancerul hepatic, cancerul colo-rectal si cancerul de cap si gat, iar in perioada urmatoare vom asista la o avalansa de publicatii despre rolul acestor medicamente si in alte forme de cancer: gastric, ovarian, limfoame etc.

„Imuno-oncologia duce stiinta oncologica intr-o zona foarte profunda de cunoastere a medicinei. Suntem contemporani cu o noua etapa istorica pentru tratamentul cancerului, dupa cea a terapiilor tintite. Imuno-terapiile nu vizeaza direct celulele canceroase, ci isi propun “trezirea” sistemului imun al organismului pentru a lupta impotriva cancerului. Toate celelalte clase de tratamente amintite anterior vizau direct tumora, celulele canceroase. Este o schimbare esentiala care va aduce cu sine si nevoia unor programe de informare si educationale adresate medicilor, pacientilor, a presei si decidentilor din domeniul sanitar. Potentialul maxim al imuno-oncologiei nu poate fi atins in conditiile unei intelegeri reduse, incomplete a noului domeniu” Dr Marius Geanta.

Folosind sistemul natural de aparare al organismului, imunoterapia poate aduce o noua perspectiva acelor pacienti cu anumite tipuri de cancer pentru care au fost epuizate alte optiuni terapeutice.

Terapiile imuno-oncologice continua sa fie investigate in incercarea de a raspunde nevoilor inca nesolutionate si pentru imbunatatirea perspectivelor clinice in cazul stadiilor avansate de cancer.
Sursa: www.doctorulzilei.ro


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop zilnic sâmbătă, 5 decembrie 2020! Nativii zodiei Pești fac achiziţia vieţii lor!

Divorțează după 11 ani de relație!? ”Mi-a spus că nu mai are nevastă”

Ce părere are Bogdan Mocanu de Aya de la Puterea dragostei: „E mult mai mult decât vedeți voi...”

Sfântul Nicolae în 2020: obiceiuri și tradiții. Ce este bine să faci în seara de 5 spre 6 decembrie?

Prepară acasa celebrul Christstollen nemțesc. Este foarte ușor

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul saptamanii

Horoscop chinezesc săptămânal 5 - 11 decembrie 2020. Nativii Șobolan, devastați de veștile pe care le primesc

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri