Albertina Ionescu a explicat, pas cu pas, cum pregătește tarta cu vișine.
Atunci când nu este pe micile ecrane, cunoscuta jurnalistă, Albertina Ionescu, împarte momente de zi cu zi e rețelele de socializare, mereu cu zâmbetul pe buze. De această dată, vedeta a venit cu o rețetă dulce, și anume tartă cu vișine, pentru care a menționat toate ingredientele necesare.
Tartă de vișine-Albertina Ionescu[Sursa foto: Captură Video]
“Amintiri dulci-acrișoare. Tartă cu vișine! Ce-ți trebuie ca să impresionezi:
10 ouă — suficiente cât să transformi orice blat într-o operă cu textură fină și aerată
375 g făină — baza care ține povestea împreună fără să fure din delicatețea finalului.
1 plic praf de copt Vanilie (lichidă sau pudră — cât să miroasă a copilărie fericită)
90 ml ulei
200–250 g zahăr
800 g vișine”, a adăugat prezentatoarea TV.
Modul de preparare al tartei cu vișine, desertul Albertinei Ionescu
Albertina începe să amestece făina cu praful de copt, apoi separă cu grijă albușurile, le amestecă cu zahărul și le bate spumă. Se adaugă făina treptat, tava este tapetată cu hârtie de copt, apoi se toarnă compoziția. Ultimul pas, adaugă vișinele și bagă tarta la cuptor. “Cum devine magia realitate. Amestecă făina cu praful de copt. Nimic spectaculos deocamdată, dar fiecare poveste are nevoie de un început simplu.Separă
apoi gălbenușurile de albușuri, cu răbdare și grijă, ca și cum ai împărți două personaje care urmează să se reîntâlnească mai târziu.Bate albușurile cu zahăr, adăugându-l treptat, până când spuma devine fermă și strălucitoare.Într-un alt bol, gălbenușurile își găsesc farmecul amestecate cu uleiul și vanilia. Apoi, le reunești: gălbenușurile intră în spuma de albușuri cu mișcări delicate, de jos în sus, păstrând toată ușurința și aerul din poveste.Făina se adaugă și ea treptat, discret, dar cu rol esențial, pentru ca totul să stea în picioare. Între
timp, cuptorul așteaptă, încălzit la 180 de grade.Tava se tapetează cu hârtie de copt.Aluatul se toarnă pe jumătate, apoi vișinele își fac apariția, rostogolite înainte prin făină și așezate cu grijă. Restul aluatului le acoperă, iar deasupra, ultimele vișine întregesc imaginea.Tot ce mai rămâne este să lași cuptorul să-și facă treaba timp de 40 de minute. Și să te bucuri de mirosul discret care umple casa- semn că magia s-a întâmplat.
Las-o să se răcească. E timpul ei să respire, să se așeze, să devină.”, a scris Albertina Ionescu pe rețelele de socializare.
Carmen Harra a făcut o serie de declarații cu privire la anul 2026, care este pe cale să înceapă. Iată cum va fi acesta și la ce schimbări ne-am putea aștepta.