Sute de mii de români vor beneficia de un nou tip de concediu, pe lângă cel de odihnă sau medical


Sute de mii de români ar putea să aibă mai multe zile de concediu, în cazul în care solicită acest lucru în mod expres. Mai exact, este vorba despre cadrele militare, adică cele care au grad de ofițer, maistru militar ori subofițer, care doresc să urmeze niște cursuri de formare profesională.

Potrivit actului normativ care mai trebuie să primească votul favorabil al senatorilor și semnătura șefului statului, acești români vor beneficia de concedii pentru formare profesională.

Cu alte cuvinte, cadrele militare active vor putea să beneficieze, pentru formarea profesională, atât de concedii plătite, cât și de concedii neplătite, potrivit avocatnet.ro.

De asemenea, acest concediu plătit pentru formare profesională se va putea acorda anual și acesta va avea o durată maximă de 15 zile lucrătoare. Totuși, concediul va trebui să fie aprobat de comandantul unității militare în condiții ce vor fi stabilite ulterior prin ordin al Ministerului Apărării.

Citeste si: Horoscop COMPLET APRILIE 2019. Sănătate, iubire și belșug pentru zodiile care și-au început anul cu dificultăți

”Cadrele militare în activitate au dreptul, anual, la un concediu pentru formare profesională, plătit, de până la 15 zile lucrătoare, cu aprobarea comandantului unității militare, în condițiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naționale”, este prevăzut în proiectul de lege aflat la Senat.

Citeste si: Medicii au făcut anunţul de ultimă oră! Ion Iliescu va rămâne la Terapie Intensivă şi astăzi

De asemenea, durata concediului pentru formarea profesională nu va putea fi scăzută din durata concediului de odihnă anual.

Citeşte continuarea AICI


Abonează-te pe

Citește și:

Medicii au făcut anunţul de ultimă oră! Ion Iliescu va rămâne la Terapie Intensivă şi astăzi

Pepe ar putea fi arestat! ”Va ieși un scandal monstruos”. Ce s-a aflat despre el

Gestul EMOTIONANT al unui baietel de 13 ani pentru mama sa. Femeia a izbucnit in lacrimi

EXATLON. Ciprian Maris se intoarce acasa! Faimosul a parasit competitia, cu lacrimi in ochi: “<Exatlon> este experienta vietii mele!”

La cât timp trebuie udată orhideea. Așa o să înflorească rapid

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Livian de la Puterea dragostei, prima reacție după ce Bianca l-a vizitat la Cluj: „Vreau să înțelegeți...”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri