Suplimentele pe baza de antioxidanti au un impact negativ asupra sanatatii! Vezi despre ce este vorba!


Cu toate ca antioxidantii combat efectele negative ale radicalilor liberi, acestia pot creste riscul de aparitie a cancerului.

Oamenii de stiinta au descoperit ca suplimentele pe baza beta caroten sau o combinatie de beta caroten si vitamina A crsc riscul de cancer la plamani, in special in cazul persoanelor fumatoare.

De asemenea, specialistii sustinca suplimentele pe baza de vitamina E cresc riscul de cancer la prostata in cazul barbatilor trecuti de prima tinerete.

Experimentele efectuate pe soareci de laborator arata ca in urma administrarii de antioxidanti, tumorile au devenit mai agresive, iar riscul de deces a crescut considerabil.

Cercetatorii sustin ca antioxidantii artificali au capacitatea de a inhiba activitatea genei numita p53, a carei proprietate principala este de a distruge celulele canceroase.

Cu toate acestea, specialistii sustin ca antioxidantii obtinuti din fructe si legume sunt benefici pentru organism, motiv pentru care se recomanda ca aceste surse sa fie incluse in dieta.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Hot

Ce spune Alex Bobicioiu despre tânăra care a făcut videochat! ”Ea este fată bună, dar nu pentru a fi iubită. Nu m-aș mai întoarce la ea niciodată”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri