Suferi de bruxism? Specialistul Kfetele.ro îți prezintă procedura care te scapă de scrâșnitul din dinți, noaptea


Bruxism. Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, îți explică în ce constă procedura care te scapă de scrâșnitul noapte din dinți.


In articol:

Multe persoane se confruntă cu această neplăcere, denumită bruxism. Însă, poți scăpa de acest complex, iar partenerul tău să aibă un somn liniștit și neîntrerupt de scrâșnitul tău din dinți. Dr. Daniela Diveică explic ă în ce constă procedura de injectarea toxinei botulinice în maxilar, substan ț ă care practic “relaxează” mușchii, iar scrâșnitul din dinți devine istorie pentru cel puțin câteva luni. Efectul acestei proceduri este între 4 și 6 luni, exact cât durează efectul botoxului injectat în frunte atunci când ne dorim să scăpăm de riduri. Acest interval însă poate varia de la un pacient la altul.

Citeste si: Augmentarea punctului G, procedura care durează 10 minute. Efecte și preț.

Procedura care te scapă de scrâșnitul noaptea din dinți 

" Tratamentul sau procedura în sine presupune injectarea unor doze mici de toxină botulinică în mușchiul maseter, muschi ce se află deasupra liniei mandibulare de o parte și de alta a feței. Rolul acestei toxinei botulinice este acela de a relaxa musculatura injectată în mușchiul maseter. Relaxându-se, acesta nu mai intervine atât de puternic în procesul masticator și bineînțeles în scrâșnitul dinților, mișcarea de frecare a suprafețelor dentare în somn, în lipsa masticației.

Efectele sunt cele de diminuare a acestor mișcări involuntare în timpul somnului. Pe lângă acest efect, mai obținem și un rezultat estetic, acela de subțire a conturului facial ”, explică Dr. Daniela Diveică.

Bruxism. Riscuri procedurii!

Citeste si: Rinoplastia, operația estetică ce modifică forma și mărimea nasului. Ce preţ are această intervenţie complexă?

 

Ca la orice alt tratament minin invaziv, există un minim de riscuri, sau complicații. Pacienții care optează pentru injectarea toxinei botulinice în mușchiul maseter trebuie să știe că ar putea avea, după acest tratament, mici sângerări sau echimoze la locul injectării, însă acestea trec destul de repede.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

Zodiac 3 octombrie 2022. Află ce zodie va avea o întâlnire importantă

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Sfatul zilei de luni, 3 octombrie. Află ce zodie nu se mai înțelege cu partenerul de viață

Calendar ortodox 3 octombrie 2022. "Sfinte Sfinţite Mucenice Dionisie, luminează, fe­ricite, sufletele celor ce te lau­dă!"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac chinezesc 3 octombrie 2022. Află ce zodie caută o scurtătură
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri