Suferi de bruxism? Specialistul Kfetele.ro îți prezintă procedura care te scapă de scrâșnitul din dinți, noaptea


Bruxism. Specialistul Kfetele.ro, Dr. Daniela Diveică, medic specialist în chirurgie plastică și estetică, îți explică în ce constă procedura care te scapă de scrâșnitul noapte din dinți.


In articol:

Multe persoane se confruntă cu această neplăcere, denumită bruxism. Însă, poți scăpa de acest complex, iar partenerul tău să aibă un somn liniștit și neîntrerupt de scrâșnitul tău din dinți. Dr. Daniela Diveică explic ă în ce constă procedura de injectarea toxinei botulinice în maxilar, substan ț ă care practic “relaxează” mușchii, iar scrâșnitul din dinți devine istorie pentru cel puțin câteva luni.

Efectul acestei proceduri este între 4 și 6 luni, exact cât durează efectul botoxului injectat în frunte atunci când ne dorim să scăpăm de riduri. Acest interval însă poate varia de la un pacient la altul.

Citeste si: Augmentarea punctului G, procedura care durează 10 minute. Efecte și preț.

Procedura care te scapă de scrâșnitul noaptea din dinți 

" Tratamentul sau procedura în sine presupune injectarea unor doze mici de toxină botulinică în mușchiul maseter, muschi ce se află deasupra liniei mandibulare de o parte și de alta a feței. Rolul acestei toxinei botulinice este acela de a relaxa musculatura injectată în mușchiul maseter. Relaxându-se, acesta nu mai intervine atât de puternic în procesul masticator și bineînțeles în scrâșnitul dinților, mișcarea de frecare a suprafețelor dentare în somn, în lipsa masticației.

Efectele sunt cele de diminuare a acestor mișcări involuntare în timpul somnului. Pe lângă acest efect, mai obținem și un rezultat estetic, acela de subțire a conturului facial ”, explică Dr. Daniela Diveică.

Bruxism. Riscuri procedurii!

Citeste si: Rinoplastia, operația estetică ce modifică forma și mărimea nasului. Ce preţ are această intervenţie complexă?

 

Ca la orice alt tratament minin invaziv, există un minim de riscuri, sau complicații. Pacienții care optează pentru injectarea toxinei botulinice în mușchiul maseter trebuie să știe că ar putea avea, după acest tratament, mici sângerări sau echimoze la locul injectării, însă acestea trec destul de repede.

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

O formulă pentru relaţii durabile. Crezi ca o cunosti?

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

Simptome ale unui mariaj sortit divorţului

21 SEPETEMBRIE 2021: Horoscop zilnic marţi, 21 septembrie 2021. O zodie are mare nevoie de odihnă!

Vremea de luni, 20 septembrie 2021, anuntul ANM: vreme calda!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Cine a câştigat jocul de amuletă la Asia Express – 19 septembrie 2021. Care este legenda Calului Troian, al cărui simbol se află în Çanakkale – Turcia

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri