Toamna este un anotimp de tranzitie de la bioritmul de vara la cel al sezonului rece si vine cu o abundenta de fructe si legume bogate in elemente nutritive.
Acum e momentul ideal pentru legumele care cresc in subsol (telina, sfecla, cartofi, pastarnac, radacina de patrunjel) pentru o cura de struguri sau produse probiotice care sa stabileasca echilibrul intestinal.
SFECLA ROSIE consumata cruda in salate sau coapta la cuptor are efecte remineralizante si revigorante. Combate anemia si stimuleaza functionarea ficatului intareste imunitatea.
Ingrediente suc de sfecla
200 g sfecla rosie
150 g para
100 g broccoli
ghimbir( 1-2 cm de grosimea unui deget)
50 ml apa plata
Se monteaza sita pentru suc, se spala si se curata ingredientele apoi, se introduc pe rand in storcator. Sucul se bea imediat dupa preparare.
Sursa: Carmen-Bruma.ro
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro