STUDIU: Unu din doi pacienti romani nu respecta tratamentul corect cu antibiotice

STUDIU: Unu din doi pacienti romani nu respecta tratamentul corect cu antibiotice
STUDIU: Unu din doi pacienti romani nu respecta tratamentul corect cu antibiotice

Peste 34% dintre pacientii romani care urmeaza un tratament cu antibiotice uita sa ia cel putin o doza pe parcursul terapiei, doar 32,6% respecta cu strictete intervalul de administrare a dozelor, iar dupa trei zile mai mult de jumatate renunta sau nu mai respecta tratamentul, potrivit Sandoz.

 

"Aceste doua greseli sunt cel mai frecvent intalnite in randul pacientilor la care se adauga si faptul ca dupa 3 zile de administrare, doar 44% dintre pacienti mai respecta tratamentul prescris. Restul ori renunta complet la medicatie, ori nu mai respecta intervalul de administrare. Conform statisticilor, in medie, fiecare roman a urmat in ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice", arata producatorul de medicamente Sandoz.
Potrivit sursei citate, administrarea incorecta duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice, iar afectiunea poate dura mult mai mult sau pot aparea complicatii serioase, fiind necesar un
tratament mult mai lung si adesea mult mai costisitor. În unele cazuri grave bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului.
"Comportamentul individual ii afecteaza si pe cei din jur pentru ca bacteriile rezistente la antibiotice raman in organism sau pot fi transmise si altor persoane, chiar daca acestea nu au luat nici un antibiotic. De aceea, atunci cand se primeste o prescriptie cu antibiotice de la doctor trebuie respectat cu strictete numarul de administrari prescrise, intervalul orar dintre acestea si durata tratamentului", mai arata Sandoz.

" Aceste doua greseli sunt cel mai frecvent intalnite in randul pacientilor la care se adauga si faptul ca dupa 3 zile de administrare, doar 44% dintre pacienti mai respecta tratamentul prescris. Restul ori renunta complet la medicatie, ori nu mai respecta intervalul de administrare. Conform statisticilor, in medie, fiecare roman a urmat in ultimele 12 luni un tratament cu antibiotice", arata producatorul de medicamente Sandoz.



Potrivit sursei citate, administrarea incorecta duce la aparitia bacteriilor rezistente la antibiotice, iar afectiunea poate dura mult mai mult sau pot aparea complicatii serioase, fiind necesar un tratament mult mai lung si adesea mult mai costisitor. În unele cazuri grave bacteriile rezistente la antibiotice pot duce chiar la decesul pacientului.

"Comportamentul individual ii afecteaza si pe cei din jur pentru ca bacteriile rezistente la antibiotice raman in organism sau pot fi transmise si altor persoane, chiar daca acestea nu au luat nici un antibiotic.
De aceea, atunci cand se primeste o prescriptie cu antibiotice de la doctor trebuie respectat cu strictete numarul de administrari prescrise, intervalul orar dintre acestea si durata tratamentului
", mai arata Sandoz.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Kanal D, lider de audienţă cu Marea Finală "Casa iubirii"

Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani

Gabriela Cristea și-a dat DEMISIA în direct! Cine o înlocuiește la cârma emisiunii

Cine sunt noii concurenți de la „Casa iubirii”, sezonul 4

Sărbători de coșmar pentru Oana Roman și fiica ei: „Tatăl ei nu a sunat-o, nu i-a dat nici măcar un mesaj de Crăciun”

Cine este Sorin, concurentul din sezonul patru din „Casa iubirii”: Este un antreprenor de succes în Olanda și își dorește să își întemeieze o familie

Andrei, băiatul de 15 ani ucis în bătaie de prieteni, dus pentru ultima dată acasă. Bunica îl plânge cu lacrimi amare: „A fost abandonat de mamă și de tată”


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies