STUDIU: Dependenta de dispozitivele digitale are efecte daunatoare asupra copiilor

STUDIU: Dependenta de dispozitivele digitale are efecte daunatoare asupra copiilor

Utilizarea excesiva a jocurilor pe computer de catre copiii si tinerii din China pare sa aiba rezultate alarmante, dar fenomenul ar putea avea o relevanta deosebita si pentru parintii din Statele Unite, ai caror copii petrec prea multe ore concentrati asupra dispozitivelor mobile.

 

Documentarul "Web Junkie", prezentat recent pe postul de televiziune PBS, a evidentiat efectele tragice pe care acest fenomen le are asupra adolescentilor, care devin dependenti de jocurile video, informeaza site-ul publicatiei The New York Times. Multi copii chinezi se joaca pe computer timp de multe ore la rand, adeseori fara pauza pentru a manca, pentru a dormi sau pentru a merge la toaleta. Multi dintre acesti adolescenti incep sa creada ca lumea reala din jurul lor este o lume falsa, scrie MEDIAFAX.
Medicii chinezi considera ca acest fenomen reprezinta o boala clinica si au infiintat deja centre de reabilitare, in care adolescentii dependenti de jocurile pe computer sunt inchisi timp de mai multe luni, urmand o terapie draconica, ramanand complet izolati de orice tip de mass-media. Eficienta acestui tip de terapie nu este deocamdata cunoscuta si urmeaza sa fie evaluata in anii urmatori.
Desi dependenta de internet nu este considerata inca o boala clinica in Statele Unite, nu exista insa nicio indoiala in legatura cu faptul ca si adolescentii americani raman
conectati la dispozitive digitale- si deci "deconectati" de la viata reala- mult prea mult timp in fiecare zi, depasind numarul orelor pe care expertii le considera "sanatoase" pentru o dezvoltare normala a tinerilor. Acest comportament incepe devreme, adeseori la nivelul copiilor care inca nu pot sa vorbeasca, carora parintii le ofera telefoanele mobile sau tabletele lor cu scopul de a se amuza si juca singuri, in loc sa observe lumea din jur si sa interactioneze cu persoanele in grija carora se afla.
Intr-o declaratie publica pe care a facut-o in 2013 la conferinta "Children, Adolescents and the Media", Asociata Pediatrilor Americani a citat statisticile socante furnizate de un studiu realizat de Kaiser Family Foundation in 2010: "Copiii cu varste medii cuprinse intre 8 si 10 ani petrec aproape 8 ore pe zi folosind o varietate de surse media, iar copiii mai mari si adolescentii petrec peste 11 ore pe zi folosind aceste surse media".
Televiziunea, cel mai popular "babysitter" timp de multe decenii, a ramas elementul mass-media dominant, insa computerele, tabletele si telefoanele mobile devin gradual tot mai importante.

Documentarul "Web Junkie", prezentat recent pe postul de televiziune PBS, a evidentiat efectele tragice pe care acest fenomen le are asupra adolescentilor, care devin dependenti de jocurile video, informeaza site-ul publicatiei The New York Times. Multi copii chinezi se joaca pe computer timp de multe ore la rand, adeseori fara pauza pentru a manca, pentru a dormi sau pentru a merge la toaleta.

Multi dintre acesti adolescenti incep sa creada ca lumea reala din jurul lor este o lume falsa, scrie MEDIAFAX.

Medicii chinezi considera ca acest fenomen reprezinta o boala clinica si au infiintat deja centre de reabilitare, in care adolescentii dependenti de jocurile pe computer sunt inchisi timp de mai multe luni, urmand o terapie draconica, ramanand complet izolati de orice tip de mass-media. Eficienta acestui tip de terapie nu este deocamdata cunoscuta si urmeaza sa fie evaluata in anii urmatori.


Desi dependenta de internet nu este considerata inca o boala clinica in Statele Unite, nu exista insa nicio indoiala in legatura cu faptul ca si adolescentii americani raman conectati la dispozitive digitale- si deci "deconectati" de la viata reala- mult prea mult timp in fiecare zi, depasind numarul orelor pe care expertii le considera "sanatoase" pentru o dezvoltare normala a tinerilor. Acest comportament incepe devreme, adeseori la nivelul copiilor care inca nu pot sa vorbeasca, carora parintii le ofera telefoanele mobile sau tabletele lor cu scopul de a se amuza si juca singuri, in loc sa observe lumea din jur si sa interactioneze cu persoanele in grija carora se afla.

Intr-o declaratie publica pe care a facut-o in 2013 la conferinta "Children, Adolescents and the Media", Asociata Pediatrilor Americani a citat statisticile socante furnizate de un studiu realizat de Kaiser Family Foundation in 2010: "Copiii cu varste medii cuprinse intre 8 si 10 ani petrec aproape 8 ore pe zi folosind o varietate de surse media, iar copiii mai mari si adolescentii petrec peste 11 ore pe zi folosind aceste surse media". Televiziunea, cel mai popular "babysitter" timp de multe decenii, a ramas elementul mass-media dominant, insa computerele, tabletele si telefoanele mobile devin gradual tot mai importante.

Citește și: Theo Rose a vorbit despre nuntă cu lacrimi în ochi! De ce nu va îmbrăca rochia de mireasă?!- wowbiz.ro

Citește și: Semnele care prevesteau că este ceva în neregulă cu Dj Lalla, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia- radioimpuls.ro

 

Citește și: Lorena va izbucni în lacrimi! „Va rog frumos să mă votați în Gală să plec acasă!” Aflați cum va reacționa Laurențiu și ce se va întâmpla, sâmbătă, 30 septembrie, în Casa iubirii, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: VIDEO- Teme inteligente cu muncă puțină. Inteligența artificală, folosită adesea de elevi sau studenți- stirilekanald.roCitește și:

„A fost o perioadă frumoasă. E foarte greu să apreciezi” Cove, mărturisiri neașteptate despre relația cu Oana Zăvoranu! Cei doi au fost împreună în urmă cu mult timp

„Copilaș cât de curând. Abia aștept!” Claudia Puican nu mai are răbdare! Soția lui Armin Nicoară vrea cu orice preț să devină mamă

ego.ro Ce să adaugi în apa cu care speli parchetul din casă. Va străluci de curățenie

wowbiz.ro Ce a recunoscut Theo Rose despre fiul ei, după ce fanii au observat asta deja

radioimpuls.ro Cauza morții Laurei Roşca, tânăra găsită moartă pe o plajă din Mamaia

kanald2.ro Câți ani are, de fapt, iubita lui Marius Elisei! Inițial a spus că e cu 10 ani mai mare: „Am făcut o greșeală”

kanald.ro Care a fost cea mai mare dorință a lui Alexandru Arșinel, înainte să moară: „Era necăjit”. Ce l-a rugat regretatul actor pe Dan Negru

stirilekanald.ro O femeie și-a lăsat fiul să moară de foame după ce soțul i-a ordonat să-l nu-l mai hrănească. Bărbatul susținea că acesta trebuia hrănit doar cu „razele soarelui”. Cei doi au fost condamnați pentru moartea nou-născutului


Parteneri
Cookies