Stii care este ambalajul perfect pentru apa?


Ambalajul ideal pentru apa (de altfel si pentru celelalte alimente) este ceramica, urmata indeaproape de sticla.

De ce ceramica? Pentru ca aceasta are o actiune speciala, catalitica, purificatoare asupra apei, datorita compozitiei si structurii sale poroase, ce ofera o suprafata enorma de contact cu moleculele si structurile apei.

Bineinteles, cele de mai sus sunt spuse la modul ideal...Apa este cumparata frecvent, in cantitati foarte mari, deci ambalajele de ceramica ori de sticla nu ar fi nici practice (fiind foarte grele), nici profitabile din punct de vedere financiar, ducand produsul la preturi mult prea mari.

Un ambalaj PET de calitate este OK...cu mentiunea ca trebuie sa aveti mare grija la modul in care il manevrati! Mai bine zis, nu tineti sticlele aproape de sursele de caldura sau in soare, deoarece ambalajele din PET - polietilentereftalat – umplute cu apa si expuse la caldura si lumina solara, cedeaza ftalati (substante care pot cauza dereglari hormonale).

Ce altceva mai puteti face? Cumparati-va pentru acasa sau la birou recipiente de ceramica sau sticla si, atunci cand aveti posibilitatea, turnati apa din sticlele de plastic intr-un asemenea recipient. In acest fel, apa va fi ferita de orice compus chimic cu efect negativ asupra organismului si va va hidrata mai bine!
Sursa: www.csid.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Vaccin pentru coronavirus! În cât timp va fi disponibil? „E o provocare!”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri