Stiai de ce nu este recomandat sa mancam alimente fierbinti? Iata aici raspunsul

Stiai de ce nu este recomandat sa mancam alimente fierbinti? Iata aici raspunsul
Stiai de ce nu este recomandat sa mancam alimente fierbinti? Iata aici raspunsul

Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice.

 

"Simtul gustului il realizam la nivel cortical, deci scoarta cerebrala e cea care ne da senzatia de acru, amar, dulce", a spus dr. Cornel Toader, medic priamr neurochirurg, pentru Stirile Pro TV.
La fel de adevarat este ca receptorii de pe suprafata limbii trebuie sa aiba conditii optime. Aspect ce presupune ca temperatura alimentelor sa fie intre 20 si 27 de grade.
Organismul percepe senzatia de foarte rece in jurul pragului de 10 grade. Sub aceasta temperatura este bine sa evitati consumul de lichide si solide.
"Consumatul lichidelor reci impreuna cu fumatul, cu alcooul sau refluxul diminua capacitatea de aparate a regiunii cervicale", a spus prof. dr. Viorel Zainea, sef sectie ORL.
Cu alte cuvinte, prea rece ori prea fierbinte inseamna distrugerea mucoaselor din interiorul organismului.
Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice. Exact procesele care va tin in viata. Daca temepratura este prea mica mica, enzimele si activitatea lor scad dramatic, ceea ce insemana perturbari majore in metabolism. Daca temperatura creste, enzimele se inactiveaza, practic se distrug.

"Simtul gustului il realizam la nivel cortical, deci scoarta cerebrala e cea care ne da senzatia de acru, amar, dulce", a spus dr.

Cornel Toader, medic priamr neurochirurg, pentru Stirile Pro TV.

La fel de adevarat este ca receptorii de pe suprafata limbii trebuie sa aiba conditii optime. Aspect ce presupune ca temperatura alimentelor sa fie intre 20 si 27 de grade. Organismul percepe senzatia de foarte rece in jurul pragului de 10 grade. Sub aceasta temperatura este bine sa evitati consumul de lichide si solide.


"Consumatul lichidelor reci impreuna cu fumatul, cu alcooul sau refluxul diminua capacitatea de aparate a regiunii cervicale", a spus prof. dr. Viorel Zainea, sef sectie ORL.

Cu alte cuvinte, prea rece ori prea fierbinte inseamna distrugerea mucoaselor din interiorul organismului. Temperatura mancarii sau a lichidelor influenteaza direct activitatea enzimelor digestive si pe a celor metabolice. Exact procesele care va tin in viata. Daca temepratura este prea mica mica, enzimele si activitatea lor scad dramatic, ceea ce insemana perturbari majore in metabolism.
Daca temperatura creste, enzimele se inactiveaza, practic se distrug.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Sindromul de șa turcească liberă (empty sella)

Horoscop 12 decembrie 2024. O zodie are o zi favorabilă pentru carieră

Cum arătau Alexandra și Helmut Duckadam în ziua nunții. Imagii rare cu cei doi

Ultima dorință a lui Helmut Duckadam! Ce se va întâmpla cu trupul său neînsuflețit?!

Veste uriașă pentru Britney Spears chiar de ziua ei de naștere: Ce se întâmplă cu divorțul dintre ea și Sam Asghari

Horoscop 11 decembrie 2024. O zodie primește o veste pe care o aștepta de mult

Teodora de la Casa iubirii, apariție de senzație în mediul online! Cum arăta concurenta în urmă cu cinci ani

Ce l-a ucis, de fapt, pe Helmut Duckadam


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies