Limba îți vorbește despre sănătatea ta „Mergeți în fața oglinzii și scoateți limba afară”


Află cum îți influențează modul în care arată limba ta sănătatea și descoperă cum putem să ne îmbunătățim starea de sănătate ținând cont de aspectul limbii.


In articol:

În cadrul emisiunii Teo Show difuzată pe Kanal D, Teo Trandafir l-a avut invitat în platou pe domnul doctor Ovidiu Peneș care a vorbit despre cum limba ne vorbește de sănătatea noastră.

Domnul doctor a precizat care sunt semnele care ne spun că trebuie să ne prezentăm la medic și cum să ne îmbunătățim starea de sănătate ținând cont de semnele transmise de limbă.

Limba ne dezvăluie secrete despre sănătatea noastră

Citește si: Cum să-ți crești imunitatea în câțiva pași simpli. Pregătește-te pentru sezonul rece.

Culoarea limbii

Culoarea limbii

[Sursa foto: freepik]

Corpul nostru acționează ca un întreg. Astfel, de fiecare dată când ceva nu este în regulă cu sănătatea noastră, corpul ne oferă anumite semnale de alarmă. Unul dintre factorii esențiale care ne dezvăluie secrete despre sănătatea noastră este limba.

Fie că vorbim despre formă, culoare sau mărime, limba ne oferă o serie de semnale de alarmă de fiecare dată când ceva este în neregulă.

Iată care sunt principalele caracteristici ale limbii și cum ne influențează sănătatea:

Limba deschisă la culoare

Potrivit spuselor domnului doctor, limba deschisă la culoare ne indică lipsa celulelor roșii din corpul nostru. Domnul doctor ne recomandă ca atunci când observăm că limba noastră capătă o culoare albă să ne facem analize pentru a vedea dacă nu cumva avem un număr scăzut de celule roșii în corp „ Dacă se confirmă acest lucru trebuie să mâncați alimente bogate în vitamine și fier, cum ar fi carnea roșie .”

Crăpăturile pe limbă

Citește si: Simptome care îți arată o carență de vitamine. La ce semne să fii atentă

Limba dezvăluie secrete despre sănătate

Limba dezvăluie secrete despre sănătate

[Sursa foto: freepik]

Crăpăturile pe limbă sunt principala cauză a consumului insuficient de apă, fiind un semnal de alarmă ce indică hidratarea insuficientă a corpului nostru. „ Lipsa unei hidratări corespunzătoare face rău rinichiului, glandelor, ficatului și tensiunii arteriale ”, a precizat domnul doctor.

Urmele de dinți de pe limbă

Dacă limba dumneavoastră prezintă urme de dinți trebuie să știți că poate fi vorba despre un dezechilibru hormonal „ Dacă tiroida nu funcționează cum trebuie și e insuficientă, produce mai puțini și dinții lasă semne pe limbă .”

Totodată, urmele de dinți sunt cauzate de o limbă prea mare, care ar putea fi semnul unor boli de inimă, boli limfatice sau chiar al unor tumori la nivelul capului. De asemenea, și consumul de alimente care conțin o cantitate mare de sare și grăsimi pot duce la umflarea limbii și în final apariția urmelor de dinți pe limbă. Toate acestea necesită un control amănunțit pentru a stabili cauza.

Limba cu formă modificată

Umflăturile și deformările limbii pot fi cauzate de anumite probleme ale intoleranței alimentare dacă acestea se produc la baza limbii sau ale intestinelor sau al bolilor respiratorii și cardiovasculare, atunci când umflăturile se află în vârful limbii.

Limba pătată

Fie că vorbim de pete de culoare albă, mici sau mari sau de culoare roșie apărute pe suprafața limbii, acesta mai mult ca sigur nu este un semn bun.

Petele de culoare roșie și cu mici puncte albe sunt semnul unei nutriții incorecte, care are nevoie de vitamine.

Petele mici și albe pot fi cauzate de un tratament cu antibiotice sau pot indica o igienă incorectă a cavității bucale, iar petele mari și albe sunt semnul că trebuie să mergem imediat la un control de specialitate.

Limba de culoare mov-albastru

Culoarea asta intensă arată că sângele care ajunge la limbă stagnează prea mult, având o tendință de tromboză ”, a precizat domnul doctor. Tot el atrage atenția oamenilor care se confruntă cu această culoare neobișnuită a limbii să facă imediat investigații pulmonare și cardiovasculare.

Limba de culoare roșu aprins

Limba de culoare roșu aprins poate însemna o problemă locală cum ar fi prezența unor bacterii ce au generat o infecție sau chiar lipsa unor vitamine din complexul B2 sau C. Domnul doctor atrage atenția și în acest caz la alimentație „ Mixați și dați organismului cât mai multă materie primă. Nu mâncați același aliment repetitiv .”

Filamente crescute pe suprafața limbii

Există posibilitatea ca pe limbă să apară anumite filamente ce seamănă cu un puf și sunt asociate cu o culoare închisă a limbii, apropiată de negru. Acest aspect neplăcut reprezintă un semnal de alarmă pentru fumători, indicând un număr mare de toxine prezente în organism, dar și lipsa unei igiene corespunzătoare.

Cum să păstrăm igiena corectă a limbii

Citește si: Ce este dermatita seboreică

Cum păstrăm igiena corectă a limbii

Cum păstrăm igiena corectă a limbii

[Sursa foto: freepik]

Domnul doctor trage un semnal de alarmă asupra igienei insuficiente a limbii. Aceasta ar putea fi cauza principală a multiplelor afecțiuni ale cavității bucale. Totodată, prezintă pe scurt cum putem avea parte de o igienă corectă „ Mai întâi vă spălați foarte bine pe dinți măcar dimineața și seara. Se folosește și ața intra dentară de fiecare dată și apa de gură! După ce ați făcut asta folosiți un dispozitiv special care curăță suprafața limbii. Mergeți la stomatolog odată la 6 luni .”, ne-a atras domnul doctor atenția.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum se manifestă alergia la ambrozie. “Se înfundă nasul dintr-o dată şi apar strănuturi repetitive”

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

Ultimele cuvinte ale lui Alexandru Arșinel, pe patul de moarte: 'Doamneee, te rog…'

Ce proprietati are ardeiul iute si de ce sa il consumi

Cum îți dai seama că ai făcut apendicită. "Apendicita se descoperă doar când mergem la doctor”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac chinezesc 3 octombrie 2022. Află ce zodie caută o scurtătură
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri