Ştiai că grăsimile trans sunt EXTREM de periculoase? Nutriționistul lui Berlusconi ne spune de ce să ne ferim de ele! "Pot duce la deces"


Grăsimile trans sunt extrem de periculoase! Nutriționistul lui Berlusconi ne spune de ce să ne ferim de ele!

Grăsimile trans se regăsesc în multe din alimentele procesate pe care le găsim în comerț și pe care populația le consumă îngrijorător de mult. Este important să știm ce sunt acești compuși artificiali, unde se ascund și ce efecte devastatoare pot avea asupra organismului.

Citeste si: Ce s-a întâmplat cu silueta Elenei Gheorghe în Turcia? Nu ţi-ai fi imaginat că aşa ceva e posibil la "all inclusive"! FOTO EXCLUSIV!

Nutriționistul Gianluca Mech ne explică ce anume sunt grăsimile trans și de ce se găsesc ele în foarte multe dintre alimentele existente pe piață.

Acizii grași trans (TFA), numiți și grăsimi trans artificiale, sunt grăsimi industriale cu caracteristici particulare: rezistă la temperaturi ridicate, sunt mai rezistente la îmbătrânire și ranciditate. Sunt uleiuri cu costuri reduse, care reduc costurile generale de producție ale produselor alimentare”, declară Gianluca Mech.

Acizii grași trans-nesaturați pot fi găsiți în multe alimente din comerț precum margarina, popcorn, supe la plic, biscuiți, napolitane, chipsuri.

Puțini știu că grăsimile trans pot provoca boli extrem de grave și pot chiar duce la deces. Iată ce gen de alimente recomandă nutriționistul Gianluca Mech să evitați pe cât posibil:

Grăsimile trans sunt extrem de periculoase! "Studiile arată că acizii grași trans sunt responsabili de 500 de mii de decese pe an"

Pot fi găsite în cea mai mare parte în gustările dulci și sărate făcute industrial. Acizii grași trans cresc nivelul LDL (colesterolul „rău”), dar nu și HDL (colesterolul „bun”), crescând riscul de a dezvolta boli cardiovasculare și diabet. Studiile arată că acizii grași trans sunt responsabili de 500 de mii de decese pe an, din cauza patologiilor asociate acestora”, explică Gianluca Mech.

Gianluca Mech este unul dintre cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Citeste si: Ce riscăm dacă ţinem popularul post intermitent? Iată sfaturile nutriţionistului lui Silvio Berlusconi!

Gianluca a lansat anul trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de York, Sarah Ferguson.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Lifestyle

Misty, Ana Pîrvulescu și Ioana Ginghină s-au răsfățat la o clinică de înfrumusețare! Ce proceduri și-au făcut vedetele – Foto!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Specialisti

Parteneri