Stiai asta? Este mult mai greu pentru o femeie sa obtina bani pentru deschiderea unei afaceri!


Stiai asta? Este mult mai greu pentru o femeie sa obtina bani pentru deschiderea unei afaceri!

Cum poate o femeie antreprenor sa obtina finantare intr-o lume a fondurilor de capital dominate de barbati?

 

Aceasta este intrebarea pe care si-a pus-o Katherine Hays, cofondator si CEO al Vivoom, un start-up din zona de tehnologie.
"Mi-e teama ca nu am un raspuns suficient de bun la aceasta intrebare", a spus ea in cadrul unei conferinte desfasurata la Universitatea din Pennsylvania. "De obicei sunt singura femeie din camera, dar n-as putea spune cât de dezavantajoasa e aceasta pozitie pentru ca nu stiu cum sa fii barbat in cautarea unei finantari."
Ea remarca totusi ca barbatii par a obtine ceva mai usor banii necesari pentru a pune ideile in practica. Si are dreptate: un raport lansat recent de catre Female Founders Fund arata ca doar 8% din cele peste 200 de start-up-uri din Pennsylvania care au primit anul trecut finantare de serie A (intre 3 si 15 milioane dolari) sunt conduse de femei, in scadere cu peste 30% fata de 2014.
Citeste continuarea aici.

Aceasta este intrebarea pe care si-a pus-o Katherine Hays, cofondator si CEO al Vivoom, un start-up din zona de tehnologie.

"Mi-e teama ca nu am un raspuns suficient de bun la aceasta intrebare", a spus ea in cadrul unei conferinte desfasurata la Universitatea din Pennsylvania. "De obicei sunt singura femeie din camera, dar n-as putea spune cât de dezavantajoasa e aceasta pozitie pentru ca nu stiu cum sa fii barbat in cautarea unei finantari."Ea remarca totusi ca barbatii par a obtine ceva mai usor banii necesari pentru a pune ideile in practica. Si are dreptate: un raport lansat recent de catre Female Founders Fund arata ca doar 8% din cele peste 200 de start-up-uri din Pennsylvania care au primit anul trecut finantare de serie A (intre 3 si 15 milioane dolari) sunt conduse de femei, in scadere cu peste 30% fata de 2014.


Citeste continuarea aici.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Adevărul despre pensiile românilor! Un fost ministru demontează promisiunile invocate de Guvern

Romică Țociu, anunț ȘOC după 27 de ani de căsnicie: ”Au fost trei luni îngrozitoare...”

Bani de la stat pentru nuntă și botez prin proiectul „Family Start”. Cât valorează creditele acordate tinerelor familii

Pe ce dată se serbează Rusaliile în 2022. Ce semnifică această sărbătoare

Când pică Rusaliile în 2022. Ce semnifică această tradiție?

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Andreea Marin s-a căsătorit cu Adrian Brâncoveanu? Mesajul publicat de vedetă a stârnit un val de reacții: „Obișnuim să ne iubim, zi de zi, de 5 ani încoace”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri