Stiai asta? Este mult mai greu pentru o femeie sa obtina bani pentru deschiderea unei afaceri!


Stiai asta? Este mult mai greu pentru o femeie sa obtina bani pentru deschiderea unei afaceri!

Cum poate o femeie antreprenor sa obtina finantare intr-o lume a fondurilor de capital dominate de barbati?

 

Aceasta este intrebarea pe care si-a pus-o Katherine Hays, cofondator si CEO al Vivoom, un start-up din zona de tehnologie.
"Mi-e teama ca nu am un raspuns suficient de bun la aceasta intrebare", a spus ea in cadrul unei conferinte desfasurata la Universitatea din Pennsylvania. "De obicei sunt singura femeie din camera, dar n-as putea spune cât de dezavantajoasa e aceasta pozitie pentru ca nu stiu cum sa fii barbat in cautarea unei finantari."
Ea remarca totusi ca barbatii par a obtine ceva mai usor banii necesari pentru a pune ideile in practica. Si are dreptate: un raport lansat recent de catre Female Founders Fund arata ca doar 8% din cele peste 200 de start-up-uri din Pennsylvania care au primit anul trecut finantare de serie A (intre 3 si 15 milioane dolari) sunt conduse de femei, in scadere cu peste 30% fata de 2014.
Citeste continuarea aici.

Aceasta este intrebarea pe care si-a pus-o Katherine Hays, cofondator si CEO al Vivoom, un start-up din zona de tehnologie.

"Mi-e teama ca nu am un raspuns suficient de bun la aceasta intrebare", a spus ea in cadrul unei conferinte desfasurata la Universitatea din Pennsylvania. "De obicei sunt singura femeie din camera, dar n-as putea spune cât de dezavantajoasa e aceasta pozitie pentru ca nu stiu cum sa fii barbat in cautarea unei finantari."Ea remarca totusi ca barbatii par a obtine ceva mai usor banii necesari pentru a pune ideile in practica. Si are dreptate: un raport lansat recent de catre Female Founders Fund arata ca doar 8% din cele peste 200 de start-up-uri din Pennsylvania care au primit anul trecut finantare de serie A (intre 3 si 15 milioane dolari) sunt conduse de femei, in scadere cu peste 30% fata de 2014.


Citeste continuarea aici.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Ponturi utile pentru creșterea trandafirilor

Banii le aduc fericirea! Ce a primit Andra de la Măruță, unele femei doar visează!

„Am pierdut două sarcini”. Mirela Vaida, dezvăluiri cutremurătoare din viața personală

Istoria castelului Corvinilor, denumit și Castelul Huniazilor sau al Hunedoarei

Cine este Jill Biden. Joe Biden: "Jill mi-a dat viața înapoi. M-a făcut să încep să cred că familia mea poate fi din nou întreagă”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

„Nunta nu trebuia să aibă loc”. Ce decizie a luat Ana Baniciu, după ce mama ei a murit

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri