Cand ti-e pofta de ceva bun consuma un pumn de stafide. Pe langa faptul ca iti taie pofta de dulce, stafidele au si alte benefii asupra organismului. Uite!
Cresc densitatea osoasa
Stafidele sunt bogate in calciu, un mineral esential pentru mentinerea sanatatii sistemului osos. O ceasca cu stafide ofera 8% din necesarul zilnic de calciu, un procent suficient pentru a tine la distanta afectiuni precum artrita sau osteoporoza. Acestea furnizeaza organismului si bor, un micronutrient care ajuta la o mai buna absorbtie a calciului.
Maresc apetitul sexual
Daca nu stiai, afla ca stafidele au proprietati afrodiziace, gratie aminoacidului cunoscut sub numele de arginina.
Omoara bacteriile
Stafidele au proprietati antibacteriene, fapt pentru care sunt o solutie naturala ce combate infectiile. Efectele benefice sunt date de polinefolii din compozitia lor.
Reduc colesterolul rau
Consumate in mod constat, dar in cantitati moderate, stafidele reduc nivelul colesterolului „rau” prin cresterea productiei de receptori LDL din celule care absorb grasimea din sange.
Previn aparitia cancerului
Catechinele din compozitia stafidelor actioneaza ca un antioxidant natural ce previne distrugerea ADN-ului din celule. Astfel, riscul de a suferi de cancer este mult mai scazut.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro