Close sidebar


Ce înseamnă când visezi că îți cade un DINTE. Care este semnificația?Află ce semnificație are visul în care îți cade un dinte din mai multe perspective.


In articol:

Ce înseamnă când visezi că:

-îți cade un dinte în timp ce mâncai: în această situație, dintele care a căzut poate simboliza faptul că, în curând, vei primi dragoste din partea persoanei pe care ți-o dorești

-îți cade un dinte după o operație: acest lucru poate simboliza faptul că urmează o perioadă de vindecare, vei lăsa suferința în urmă și îi vei ierta pe cei care ți-au greșit cândva

Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte – aspecte pozitive

Citeste si: Foarte tare! Ce inseamna cand visezi ca ai o aventura! Sigur nu stiai asta!

-îți cade un dinte ciobit: simbolizează faptul că ești în căutare de răspunsuri, îți dorești să afli cât mai multe lucruri în legătură cu un anumit subiect și acest lucru te macină.

„Toate visele sunt manifestări ale creierului. Pot semnifica anumite temeri pe care le avem, anumite situaţii care ne stresează sau pur şi simplu o eliberarea a stresului. De multe ori noaptea procesăm ce am văzut sau ce ni s-a întâmplat peste zi. De aceea uneori ne apar în vis secvenţe dintr-un film pe care l-am văzut seara sau momente de peste zi”, spun psihologii.

Citeste si: Semnificația viselor. Ce înseamnă când visezi că ai murit tu sau cineva drag

Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte – aspecte negative

Dintele este simbolul puterii, întrucât acesta te ajută să muști, să mesteci și să spargi alimente. Dacă visezi că îți cade un dinte, poate fi semn că urmează să pierzi din această putere. Este posibil să fii într-un punct în care simți că ești nesemnificativ, că opiniile tale nu conteză și ești frustrat din cauza acestui lucru.

Ce înseamnă când visezi că:

- îți cade un dinte în urma unei lovituri: acest lucru poate să însemne că vei avea parte de o pierdere semnificativă în plan financiar

- îți cade un dinte cariat: acest lucru semnifică faptul că vor apărea tensiuni în urma lansării unui proiect important pentru tine

- îți cade un dinte în palmă: planurile și dorințele tale nu vor coincide cu ceea ce urmează, vei avea parte de surprize destul de neplăcute

-îți cade un dinte și îl scuipi: acest vis prevestește o boală, o persoană din familie este predispusă la îmbolnăviri sau chiar tu poți descoperi o afecțiune

Citeste si: Ce inseamna cand visezi cai. Semnificatii in functie de culoare. Interpretarile lui Freud si Jung

[Sursa foto: PixaBay]

Ce spun psihologii

Freud susținea că visul în care îți cade un dinte poate fi asociat cu o pierdere. Extracția unui singur dinte era adesea asociată cu o schimbare majoră, iar pierderea mai multor dinți se afla în legătură cu ceea ce numim represiune sexuală.

Jung aborda acest vis dintr-o perspectivă mai largă. Astfel că, acesta susținea că pierderea unui dinte simbolizează eliberarea de trecut și începerea unei noi etape în viață.

Citeste si: Ce inseamna cand visezi flori. 3 dintre vise prevestesc PERICOLE!

„Fiecare persoană visează de mai multe ori pe noapte, dar nu ne aducem aminte decât 10% din ceea ce visăm. Dacă visele apar înainte de miezul nopţii sau ne trezim imediat după ce am visat, nu ne aducem aminte nimic. În general visele pe care ni le aducem aminte sunt cele care apar spre dimineaţă“, spune psihologul Ana Maria Ruşizan.

Citeste si: Interpretarea viselor! Ce inseamna când visezi ca auzi muzica

Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte în diverse culturi

Conform anumitor interpretări tradiționale, pierderea unui dinte în vis era asociată cu malnutriția sau lipsa de hrană.

În Sfânta Scriptură, dacă îți cad dinții în vis, însemnă că ai mai multă încredere în oameni decât în Dumnezeu.

În culturile hispanice și grecești, visul în care îți pierzi un dinte semnifică faptul că un membru al familiei este grav bolnav sau este pe moarte.

„Aceste vise pot fi semnale de alarmă dacă se repetă foarte des. Dacă visăm că ne doare ceva în fiecare noapte, ar trebui totuşi să mergem la medic. Visul poate fi modul prin care creierul nostru vrea să ne transmită ceva, nişte simptome subtile pe care le ignorăm în viaţa reală“, spun specialiștii.


Dicționarele de vise spun că, în cazul în care visezi că îți cade un dinte, vei avea parte de câștiguri materiale semnificative. Această interpretare are la bază legenda potrivit căreia, dacă îți pui dintele sub pernă, vei primi în schimb bani de la Zâna Măseluță.

Citeste si: Descifrare vise: ce inseamna cand visezi alb-negru

 


Aboneaza-te pe


Citește și:

Interpretarea viselor: ce înseamnă când visezi sânge 

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Ce inseamna cand visezi flori. 3 dintre vise prevestesc PERICOLE!

8 semnificatii ale viselor erotice pentru femei


Clipul zilei

 
DISTRIBUIE
acest articol
Care sunt drepturile unui pacient în spital. „Ai voie să stai acolo în permanență”
Ce nu ai voie să faci în Postul Crăciunului 2022. Când începe acesta
De ce este indicat să înlocuiești balsamul cu berea. Trucul genial
Cum gătim corect ouăle și ce combinații putem face. „Putem folosi toate cele trei părți, și coaja, și gălbenușul și albușul”

Horoscop

Sfatul zilei din 2 decembrie. O zodie întâmpină probleme pe plan personal. citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

PARTENERI

Pentru tine

Din Lifestyle

PARTENERI

Editors picks