Somnul african. Beneficiile pentru sănătate și efectele secundare

Somnul african. Beneficiile pentru sănătate și efectele secundare

Somnul african

Somnul african este un pește care poate oferit organismului nenumărate beneficii. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile oferite de acest tip de pește, dar și care pot fi eventualele reacții alergice.

 

Beneficiile pentru sănătate ale somnului

Conține acizi grași Omega-3 care stimulează sănătatea

Este cunoscut faptul că acizii grași Omega-3 pot ajuta la menținerea sănătății cardiovasculare și a funcționării corespunzătoare a creierului.

Cercetările au arătat că semnele de depresie sunt îmbunătățite, de asemenea, atunci când oamenii consumă omega-3 în mod regulat. Somnul este slab și are carne albă. Chiar și așa, un file de somn vă poate oferi 253 mg de acizi grași omega-3. Cu toate că există posibilitatea ca alte soiuri de pește gras să conțină niveluri mai mari de omega-3, este încă o cantitate rezonabilă de a include în dieta ta.
Conform Healthline, se pare că somnul și alte fructe de mare furnizează mai mulți acizi grași omega-3 decât alte alimente, aceștia fiind renumiți pentru rolul lor în sănătatea creierului.

Citește și: 8 beneficii ale uleiului de arahide, tipuri și efecte secundare

somn african reactii adverse
Somnul african[Sursa foto: freepik]

Citește și: Uleiuri esențiale pentru animale de companie

Are o contaminare minimă cu mercur

Mercurul se acumulează ușor în organism și poate provoca neurotoxicitate și probleme de dezvoltare la copii. În ciuda faptului că peștii mari, cum ar fi peștele-spadă, rechinii și tonul, sunt cunoscuți pentru a avea concentrații mai mari de mercur, somnul se descurcă foarte bine în acest sens. De fapt, somnul este chiar mai bun decât opțiunile populare „cu conținut scăzut de mercur” pentru pești precum heringul și macroul.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

somn african
Somnul african[Sursa foto: freepik]

Densă în proteine pentru construirea mușchilor

Proteinele sunt esențiale pentru formarea și păstrarea masei musculare slabe. În plus, este responsabil pentru producerea de hormoni și enzime care influențează toate funcțiile corpului nostru. Proteinele sunt abundente în timpul somnului.

100 de grame de somn pot oferi 18,5 grame de proteine pentru doar 105 de calorii.

beneficii somn african
Somnul african[Sursa foto: freepik]

Bogat în vitamine B vitale

Vitamina B12 este o vitamină esențială care este esențială pentru sinteza ADN-ului, sănătatea creierului și formarea globulelor roșii. Femeile însărcinate, sugarii și persoanele în vârstă sunt mai susceptibile la o deficiență de B12. Fileurile de somn pot oferi 69% din aportul zilnic recomandat de vitamina B12 pentru tine.

Oricare deficiență poate fi echilibrată prin adăugarea unei diete care include somn. 

somn african retete
Somnul african[Sursa foto: freepik]

Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Somnul conține o cantitate mare de acizi grași omega-3, care pot fi foarte bune pentru sănătatea inimii. Acizii grași Omega-3 contribuie la creșterea vaselor de sânge sănătoase prin reducerea nivelului de trigliceride din organism. În plus, ele au efecte antiinflamatorii, ceea ce poate reduce probabilitatea apariției aterosclerozei, o boală cauzată de acumularea de grăsime în pereții arterelor.

Prin urmare, consumul acestor nutrienți poate susține sănătatea inimii prin menținerea contractilității miocardice, care este capacitatea mușchilor inimii de a se contracta. Acești acizi grași pot, de asemenea, să îmbunătățească structurile și funcțiile cardiace. Acest lucru poate fi benefic atât pentru prevenirea, cât și pentru tratamentul insuficienței cardiace. Includerea somnului în dieta dvs. poate duce la aceste beneficii pentru sănătate.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

somn african beneficii
Somnul african[Sursa foto: freepik]

Posibile efecte secundare și alergii ale somnului

Contaminanți în somn

Peștele și fructele de mare au capacitatea de a absorbi cu ușurință toxinele și urmele de metale dăunătoare care sunt prezente în apa habitatului lor. După ce îi mănâncă, acești contaminanți pot ajunge în sistemul lor, provocând toxicități. Majoritatea peștilor au Mercur, un metal extrem de periculos (15). Crește riscul de tulburări neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer și autism (16), (17). Concentrația medie de mercur a somnului este de 0,024 ppm, cea mai mică dintre majoritatea peștilor, ceea ce îl face mai sigur de consumat (6). Cu toate acestea, pentru a evita intoxicația cu mercur, ar trebui să fiți atenți la sursa de pescuit și la metodele de creștere. Conform National Library of Medicine, anomaliile nucleului eritrocitelor observate la somnul expus au fost micronuclee (MN), binuclee (BN), nuclee în formă de mugure, nuclee în formă de lobi, nuclee în formă de 8, nuclee crestate și formă blebed.

Somnul african[Sursa foto: freepik]

Alergia la somn

Sistemul dumneavoastră imunitar produce anticorpi în răspuns la expunerea la alergeni potențiali. Acestea eliberează apoi substanțe chimice care provoacă reacții alergice. În ciuda faptului că alergiile la somn sunt relativ rare, ar trebui să evitați consumul excesiv și să fiți atenți la orice simptome de reacție alergică după consum, contactul cu pielea sau inhalarea vaporilor de somn în timpul gătitului.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

Somnul african[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Uleiuri esențiale pentru animale de companie

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei soacră a dat-o din nou în judecată

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies