Uleiuri esențiale pentru animale de companie

ulei esential pentru animalele de companie

Uleiuri esențiale pentru animale de companie

Anumite uleiuri esențiale sunt benefice pentru animalele de companie. Însă știați care sunt acestea?

Aflați din rândurile următoare dacă uleiurile esențiale sunt potrivite pentru animalele de companie sau nu. În plus, descoperiți și câteva rețete de șampon și spray, speciale pentru animalele de companie, pe care le puteți obține cu uleiuri esențiale.

 

Uleiurile esențiale sunt sigure pentru animalele de companie?

În consecință, FDA nu supraveghează uleiurile esențiale, ceea ce înseamnă că etichetele nu ar trebui să fie de încredere.

De fapt, trebuie să-ți faci propriile cercetări și să studiezi sursele uleiului tău și procesele prin care trece. Multe uleiuri pe care le puteți cumpăra au adăugate apă sau umpluturi și contaminanti. In schimb, uleiurile esențiale de înaltă calitate, fără umplutură și contaminanți, sunt sigure pentru animalele de companie.

Citește și: Top 10 comenzi de bază pentru dresajul câinilor

Uleiuri esențiale pentru animale de companie[Sursa foto: freepik]

Citește și: 4 motive pentru care câinele tău sapă. Află cum poți să-l oprești

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Folosim uleiuri esențiale în jurul animalelor de companie?

Este important să rețineți că majoritatea animalelor de companie, în special câinii, au un simț al mirosului mult mai mare decât oamenii.

Prin urmare, atunci când difuzați uleiuri, acordați atenție reacției câinelui, iar acesta vă va spune dacă ii place sau nu parfumul. Încetează să-l folosești imediat dacă pare supărat, afectat sau încearcă să părăsească camera.

  • Difuzare – Animalele de companie pot inhala uleiurile esențiale în casa, dar pot fi, totuși, intolerante față de unele dintre uleiurile parfumate mai puternice. Nu difuzați în încăperi închise sau în apropierea lor.
  • Inhalare directa – Respirarea unui ulei esențial direct dintr-o sticlă sau din palma nu este benefică pentru animalele de companie. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că uleiurile nu ar trebui aplicate direct pe animale. O listă de uleiuri care ar putea să nu fie sigure de utilizat în jurul animalelor dvs. de companie sunt si următoarele: anason, scorţişoară, cuișoare, ienupar, arborele de ceai, oregano, eucalipt.
  • Utilizare locala- La câini, uleiurile pot fi aplicate local printr-un șampon sau spray. Uleiul esențial nu trebuie folosit la cățeluși sau pisoi sub 10 săptămâni.
  • Mereu diluat- Uleiurile esențiale sunt extrem de puternice și concentrate. Prin urmare, înainte de a fi aplicate, acestea trebuie întotdeauna diluate. De fapt, trebuie să diluăm uleiurile și mai mult pentru prietenii noștri blăniți, deoarece animalele nu pot metaboliza uleiurile atât de repede cum putem noi. Uleiurile esențiale necesită diluare pentru a preveni reacțiile adverse, conform Healthline.

ulei esential
Uleiuri esențiale pentru animale de companie[Sursa foto: freepik]

Rețetă de șampon

Ingrediente: 1 cană apă, 1 lingură săpun de castilă fără parfum, 1/2 linguriță de glicerină, 3 picături ulei esențial de mușețel roman si 1 picătură de ulei esențial de cedru. Tot ce trebuie sa faceți este sa adăugați toate ingredientele într-un castron mic și sa le amestecați bine. Transferați într-un recipient etanș și păstrați-l acolo.

Puteți spăla câinele ca de obicei.

ulei esential pentru animale
Uleiuri esențiale pentru animale de companie[Sursa foto: freepik]

Rețetă de spray pentru purici și căpușe

Ingrediente: 1/2 cana oțet de mere, 1/2 cană apă, 1 picătură de ulei esențial de cedru, 1 picătură ulei esențial de lavandă si 1 picătură ulei esențial de cimbru. Tot ce trebuie sa faceți este sa adăugați ingredientele într-o sticlă și amestecați-le bine.

Pulverizați departe de urechi și ochi.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

ulei esential pentru pisici
Uleiuri esențiale pentru animale de companie[Sursa foto: freepik]

Rețetă de spray calmant

Ingrediente: 3 picături de ulei esențial de lavandă, 3 picături ulei esențial de mușețel roman, 2 picături de ulei esențial de vetiver si apă.

Tot ce trebuie sa faceți este sa adăugați uleiurile esențiale într-o sticlă de sticlă și apoi adăugați apă, apoi pulverizați ușor spatele câinelui. Conform National Library of Medicine, melatonina este de obicei administrată animalului de companie sub formă de pastile, pulbere, picături sau capsule de gelatină, deși este adesea adăugată sub formă de pulbere sau lichid, in creme sau loțiuni in cazul tratamentelor pentru piele.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi cele mai noi și utile sfaturi și recomandări de la specialiști în domeniul sănătății, frumuseții și stilului de viață.

ulei esential pentru caini
Uleiuri esențiale pentru animale de companie[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

De ce te ling câinii? 5 motive pentru care o fac

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies