Simptome care nu trebuie neglijate in sarcina


Unele femei spun ca este cea mai frumoasa perioada din viata lor, altele o considera cea mai grea. În oricare tabara te încadrezi, nu uita ca exista simptome care te pot îngrijora în timpul sarcinii si care îti transmit ca ceva nu este bine.

1. Contractii sau crampe abdominale puternice.  Daca atunci cand vorbim de contractii usoare, fara durere, care trec foarte repede si fara a interveni medicamentos nu ne îngrijoram, cand vine vorba de contractii puternice, dureroase, nu amanam vizita la medic. Ar putea fi vorba despre un travaliu prematur.

2. Sangerari. Pierderile de sange sunt simptome care te pot îngrijora în timpul sarcinii, de aceea este necesar un consult urgent. Ele pot avea mai multe cauze. Chiar daca în multe cazuri exista hemoragii la începutul sarcinii care nu ridica probleme, nu este un simptom de neglijat. Ele pot semnala un avort spontan sau o sarcina ectopica.

3. Umflarea brusca a mainilor, picioarelor si a fetei. Sunt semne de hipertensiune arteriala si necesita control la medicul care urmareste sarcina. O sarcina în timpul careia valoarea tensiunii arteriale este crescuta prezinta un risc mai mare de complicatii.

4. Ameteli severe si persistente, senzatie de lesin. Aceste simptome au legatura tot cu hipertensiunea arteriala. Masurati-va tensiunea mai des! Riscul este de preeclampsie.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

EXCLUSIV Roxana Ionescu s-a căsătorit azi! imagini de la Starea Civilă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri