Si tu te epilezi definitiv in zona intima? Iata la ce riscuri te expui


Epilarea definitiva este intens promovata de saloanele cosmetice. Procedeul nu este insa "definitiv" si are mari riscuri daca se aplica in zona pubiana.

Noile proceduri cosmetice promit epilare definitiva cu laser. Cele 3-4 sedinte de iradiere cu lasser costa circa 400 de euro. Procedura este nu doar costisitoare, ci si riscanta.

"Metoda este una agresiva, fiind arse straturile superficiale ale pielii, explica celebrul ginecolog Gabriel Lemnete. Proteinele sunt coagulate, la fel cum se coaguleaza albusul de ou in tigaie, astfel incat astupa orificiul prin care firul de par iesea la suprafata. Deci, asa zisa epilare definitiva nu distruge folicului pilos, ci doar impiedica iesirea firului de par la suprafata. In cazul in care am rade pilozitatea in zona de epilare sau cand smulgem parul cu banda depilatoare, foliculul pilos va genera un alt fir de par, ce revine la dimensiunea obisnuita in circa 26 de zile. In cazul depilarii laser, firul de par este ars, iar foliculul sigilat. Pe masura ce pielea se reface, in timp, foliculul genereaza un nou fir de par, care va iesi la suprafata sau se va dezvolta pe directii aberante. Asadar, nu putem vorbi despre o depilare definitiva, ci doar de o perioada mai lunga pana la revenirea pilozitatii la normal", avertizeaza dr. Gabriel Lemnete.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Vedete

Liviu Vârciu, tătic pentru a treia oară! Cine este femeia care-i va dărui un copil?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri