Si tu faci aceasta greseala cand prepari mujdeiul. Iata ce nu trebuie sa adaugi niciodata peste usturoi


Este cunoscut faptul ca este un remediu minunat in nenumarate boli, dar multi fac o greseala de neiertat atunci cand il prepara.

Toate lumea prepara mujdeiul de usturoi cu sare, dar specialistii spun ca nu am putea face greseala mai mare.

"In usturoi exista doua substante despartite de o membrana fina. Cand pisezi usturoiul in intentia de a face un mujdei, cele doua substante interactioneaza si formeaza alicina. Ea protejeaza de o sumedenie de boli, si recent s-a descoperit ca si de cancer, mai ales de cancerul de plamani, boala cu o evolutie rapida si fatala. Alicina nu trebuie amestecata cu sare in mujdei, pentru ca i se distrug pe loc ssi ireversibil enzimele si in loc sa ne fie de ajutor, substanta formata ataca un alt grup de enzime din organismul nostru", spun specialistii.

Este recomandat ca mujdeiul sa fie preparat cu ulei de masline de calitate superioara.

Sursa: sanatate.bzi.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Theodor Paleologu, despre alimentaţie: "Este rezonabil chiar să exagerăm" Interviurile Ancăi Bejan

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri