Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața

Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața

Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața

Află din rândurile următoare cum să previi și să tratezi mătreața. Citește sfaturile specialiștilor în domeniu.

Problema mătreții este o afecțiune des întâlnită în rândul problemelor legate de scalp. Deși această problemă este mai des întâlnită în rândul bărbaților, femeile, la rândul lor, se confruntă cu apariția mătreții.

În cadrul unui video postat pe pagina sa de YouTube, hairstylistul Sorin Stratulat a vorbit despre această problemă din punct de vedere profesional, dar și profesional, oferind câteva sfaturi cate să te ajute să previi apariția mătreții și să tratezi această afecțiune a scalpului.

Cum să previi apariția mătreții

Citește și: Tratamente naturale pentru păr. Cum să folosești uleiurile esențiale pentru îngrijirea părului

Înainte de a prevenii apariția mătreții, trebuie să știm foarte bine cum să identificăm această problemă a scalpului încă de la primele semne. Astfel, mătreața reprezintă o descuamare a scalpului sub formă de bucățele albe, care pe lângă acele bucățele albe foarte vizibile, poate să vină la pachet și cu o piele sensibilizată, pete de roșeață sau exces de sebum, atunci când

vorbim despre o dermatită seboreică combinată cu mătreața

Mătreața este o condiție a pielii capului. Nu există păr cu mătreață, există scalp care face mătreață. Dermatita seboreică este una dintre cele mai întâlnite afecțiuni care cauzează și mătreață .”, spune specialistul în domeniu. 

Astfel, pentru a preveni apariția măreței, este foarte important să ținem cont de anumiți factori. În primul rând, trebuie să acordăm o atenție scopiră asupra produselor pe care le folosim pentru îngrijirea și spălarea părului.

În cazul produselor de păr, atunci când vă confruntați cu această problemă, este foarte important să urmăriți niște ingrediente scrise pe produsul pe care l-ați ales .”, spune specialistul în domeniu.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața
Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața[Sursa foto: pexels]

Există unele ingrediente care împiedică apariția mătreții și au rol de prevenire al acestei afecțiuni a scalpului.

Printre acestea se numără gudronul de cărbune, zinc perigon, acidul salicilic, ketoconazole.

Totodată, spălatul pe păr joacă un rol foarte important în apariția mătreții. Deși unele persoane consideră că este indicat să se spele doar de două-trei ori pe săptămână, specialistul în domeniu recomandă efectuarea acestui proces ori de câte ori este nevoie, mai ales când sebumul își face simțită prezența.

Sebumul se va aduna la nivelul rădăcinii, împiedică funcționarea normală a folicului și a glandelor sebacee și atunci avem nevoie de un proces de exfoliere perturbat .”, spune specialistul în domeniu. 

Pe lângă produsele de curățare a părului, este foarte important să folosim și alte produse de îngrijire a acestuia, care au rol de hidratare, cum ar fi măștile de păr.

În momentul în care o piele este mai uscată decât una normală, evident că exfolierea ei este mult mai puternică. Trebuie să ne asigurăm că, mai ales la trecerea dintre anotimpuri, trebuie să hidratăm și pielea capului .”, a explicat specialistul în domeniu.

În afară de toți acești factori externi pe care i-am amintit anterior, este foarte important să avem grijă și de factorii interni care țin de regimul nostru de viață. Astfel, o dietă strictă, lipsa somnului, un tratament medicamentos puternic sau consumul de anumite pastile anticoncepționale, pot facilita apariția mătreții.

Citește și: Imagini apocaliptice din Capitală! Grindina și vijeliile au făcut prăpăd joi noapte: străzi inundate, copaci căzuți și sute de locuințe afectate- kanald.ro

Citește și: "Era sânge, era casa groazei!"- Ultimele clipe din viața Rădiței, surprinse de camerele de supraveghere- stirilekanald.ro

 „ Uneori este nevoie să facem niște modificări și asupra modului în care trăim, asupra modului în care ne îngrijim, nu doar asupra produselor pe care le folosim .”, spune specialistul în domeniu.

Cum scapi mai ușor de mătreață

Citește și: La cât timp trebuie să tundem vârfurile. ”Vârful care este despicat se rupe, și în loc să ai lungime, pierzi lungime.”

Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața
Sfaturi de la experți: cum să previi și să tratezi mătreața[Sursa foto: pexels]

Dacă totuși nu am reușit să prevenim apariția mătreții, este foarte important ca încă de la primele semne să începem să tratăm această problemă a scalpului.

 „ Mătreața, indiferent de care ar fi cauza ei, trebuie tratată. În timp, orice problemă la nivelul pielii capului, netratată, duce la căderea părului. Problema va deveni cronică și în mod sigur va influența ciclul firesc de viață al folicului pilos .”, spune specialistul în domeniu.

Acesta ne recomandă să folosim diferite produse care au rolul de a trata mătreața, de la șampon împotriva mătreții, până la fiole cu tratament pentru problema mătreții.Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Produsele hidratante ne fac părul mai rezistent la umiditate

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

IMAGINI EXCLUSIVE: Irinel Columbeanu își ia fiica în brațe, pe aeroport! Irinuca a sosit în România, din SUA!

Saveta Bogdan, colaborare cu Jador? Cântăreața de muzică populară este deschisă la noi orizonturi

Faith nu îl vrea pe Giray în viața frumoasei Doga

Ștefania, afectată de conversațiile bulversante care au apărut în mediul online despre Cosmin! „S-ar părea că ar avea pe cineva afară!” Iată cum a reacționat concurentul și ce controverse s-au iscat în Casa iubirii

Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu


Cookies