Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!
Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, suntem nevoiți să facem fața diferențelor mari de temperatură între anotimpuri și chiar diferențelor mari de temperatură între zi și noapte.  

Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile! Indiferent de sezonul în care ne aflăm, suntem nevoiți să facem fața diferențelor mari de temperatură între anotimpuri și chiar diferențelor mari de temperatură între zi și noapte.  

Vremea s-a schimbat substanțial în ultimii ani și acum experimentăm doar două stări, respectiv prea cald și prea rece. Această trecere bruscă are impact și influență asupra sănătății, corpul uman neavand timpul necesar să se adapteze. Perioada curentă este una de tranziție între vară și iarnă iar mulți dintre romani sunt preocupați de cum să își sporească imunitatea în această perioadă.

Nutriționiștii menționează că prea mulți romani fug la farmacie pentru a-și procura suplimente minune și mulți dintre aceștia uită de importanța unei alimentații sănătoase și de procurarea vitaminelor din fructe și legume. Care e de fapt atitudinea corectă pe care ar trebui să o urmăm?

Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!
Sfatul unui nutriționist: imunitatea se crește cu alimente, nu cu pastile!

Alimente care cresc imunitatea

Indiferent de sezon, orice om ar trebui să fie preocupat de sănătatea lui și, în mod special, de prevenție. Prevenția este perspectiva fiecăruia asupra vieții, în speță cum mănânci, cum și cât te miști, cum îndeplinești managementul stresului și al posturii. Pentru o imunitate sporită, nutriționiștiiă consumarea alimentelor potrivite și adaptate sezonului.

Abia după ce se parcurge această etapă, ne putem gândi cu toții și la o suplimentare a nutriției.

Principul armoniei intre mâncare, nutrienți și anotimpuri vine din istorie și necesită experiență personală. Și indiferent de tipul de abordare, adică abordarea clasică, alopată sau complementară, cu toții recunoaștem impactul alimentelor de sezon asupra sănătății individuale.

Citeste si: Obiceiuri sănătoase pe care să le iei cu tine în sezonul rece

Alimentele devin parte din corpul nostru după consum. Pentru creșterea sănătății și a sistemului imunitar, se recomandă consumul preponderent de legume verzi, precum castraveți, varză, ardei gras, broccoli, dovlecei, vinete.

Se recomandă în plus consumul de usturoi, ciuperci, conopidă și chiar sfeclă roșie. Toate cele menționate sunt bogate în vitaminele A, C, E, oligoelemente și minerale. Toate aceste legume au efect antioxidant cu rol în creșterea imunității.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Ce cadou a primit Niculina Stoican de Sfântul Nicolae. Artista este extrem de recunoscătoare: “Cel mai frumos dar!”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Când a murit, de fapt, Ștefania Szabo? Rezultatele autopsiei răstoarnă ancheta în cazul decesului subit al doctoriței

CE LE-A SPUS anchetatorilor tânărul care și-a ucis tatăl cu 18 lovituri de cuțit i-a cutremurat. Motivul din spatele tragediei care zguduie Bucureștiul e greu de crezut și șochează. Nimeni nu se aștepta ca gestul său să ajungă atât de departe

Cum arată bradul spectaculos împodobit de Monica Gabor și fiica ei, Irina Columbeanu. Cele două se pregătesc de sărbători

El a fost și va rămâne marea iubire a celebrei Hande Ataizi, care joacă rolul Cana în serialul "Fata de la fereastră"! Iată cu cine a fost căsătorită îndrăgita actriță

ALERTĂ NASA! Un obiect misterios ce seamănă cu o navă spațială se îndreaptă cu o viteză orbitoare spre Pământ și pare "să emită periodic jeturi de gaz și praf"


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies