Sfanta Maria 2021: De ce Sfânta Maria se sărbătorește de două ori


Află de ce este prăznuită Sfânta Maria de două ori pe an și care sunt semnificațiile acestor sărbători.


In articol:

De ce Sfânta Maria se sărbătorește de două ori

Conform calendarului ortodox, Sfânta Maria se sărbătorește de două ori pe an. Pe 15 august, creștinii sărbătoresc Adormirea Maicii Domnului, iar pe data de 8 septembrie, Biserica prăznuiește Nașterea Maicii Domnului.

Adormirea Maicii Domnului se sărbătorește pe 15 august

În Biserica Ortodoxă, 15 august este o dată plină de semnificații. În această zi sfântă, Fecioara Maria s-a înălțat la ceruri.

Sărbătoarea este supranumită în popor „Ziua Adormirii” și se spune că sfinții și îngerii au umplut de lumină împrejurimile după ce Maica Domnului s-a înălțat.

Citeste si:|| TRIMITE|| Felicitări şi Urări de Sfânta Maria 2021. Cele mai frumoase gânduri pentru toţi cei ce serbează numele de Sfânta Maria 2021


Sfânta Maria Mică sau Nașterea Maicii Domnului se sărbătorește pe 8 septembrie

Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului este supranumită în popor Sfânta Maria Mică. Biserica Ortodoxă prăznuiește nașterea Fecioarei pe 8 septembrie, fiind prima mare sărbătoare a anului ortodox, care începe, conform calendarului, la data de 1 septembrie.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Când o prăznuim pe Sf. Cuvioasă Teodora de la Sihla, în Calendarul Creştin-Ortodox

cand sarbatorim adormirea maicii domnului

Semnificația sărbătorilor închinate Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului, care se prăznuiește pe 15 august, subliniază importanța recunoașterii păcatelor spre iertarea lor și ne aduce aminte de faptul că ceea ce săvârșim pe pământ se reflectă în viața veșnică.
Nu se sărbătorește moartea Fecioarei la această dată, ci înălțarea sa la Ceruri. Sfânta Maria nu a murit, ci s-a ridicat la Ceruri pentru a veghea asupra celor rămași pe pământ.

Citeste si: //CITEȘTE// Ce este interzis să faci de Sfânta Maria Mică 2021. Tradiții și obiceiuri

Pe 8 septembrie, Biserica Ortodoxă prăznuiește Nașterea Maicii Domnului. Această sărbătoare scoate în evidență condiția umană a Maicii Domnului. Fecioara Maria s-a născut într-o familie de creștini, Sfinții Părinți Ioacnim și Ana fiind binecuvântați cu darul sfânt. Dumnezeu le-a pus-o în brațe pe Maria, cea aleasă pentru a da naștere pruncului Iisus, fiul lui Dumnezeu.

Citeste si:|| TRANSMITE|| Mesaje Sfânta Maria 2021. Cele mai frumoase mesaje pentru persoanele dragi de Sfânta Maria

cand sarbatorim nasterea maicii domnului

Rugăciune către Sfânta Maria

„O, Mamă prea iubită şi Preasfântă Fecioară Maria, Tu care desfaci „nodurile” ce îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ţi mâinile milostive spre mine. Îţi încredinţez astăzi acest „nod” (numim necazul) şi toate consecinţele negative. Îţi dau acest „nod” care mă chinuie, mă face nefericit şi mă împiedică să mă unesc cu tine şi cu Fiul Tău, Mântuitorul meu. Cred cu tărie că poţi să desfaci acest „nod” pentru că Domnul Isus îţi dă întreaga putere. Tu eşti Mama mea, ştiu că vei face aceasta pentru că mă iubeşti cu însuşi iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci „nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preaiubită!”, este una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care o poți rosti către Maica Domnului.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Când începe postul Adormirii Maicii Domnului

Nume sărbătorite de Sfânta Maria

De Sfânta Maria, își vor sărbători onomastica și persoanele care poartă numele de: Marian, Marin, Mioara, Mia, Maricica, Marița, Marina, Marilena, Mari, Mărioara, Meri, Măriuța, Mara, Marioara, Marusia, Ana-Maria, Mimi, Marinel.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Ce semnificație are numele Maria

 


Abonează-te pe

Citește și:

Mesaje de LA MULȚI ANI! pentru ziua de naştere (aniversară)

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Urări de nuntă. Ce mesaje de felicitare poți să le trimiți mirilor și socrilor

NOTEAZĂ: Citate despre iubire. Cele mai frumoase cugetări despre dragoste

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Cum sterilizezi borcanele în 5 minute. Gospodinele grăbite folosesc această metodă în fiecare toamnă
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri