Sexsomnia si alte tulburari de somn


In mod normal, in timpul somnului creierul nostru e foarte activ, iar restul corpului intra intr-o stare de paralizie temporara.

Exista insa multe tulburari de somn, care din pacate nu pot fi tratate si afecteaza grav viata bolnavilor.
Potrivit Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, intre 50 si 70 de milioane de adulti sufera de parasomnii numai in Statele Unite.

Iata 5 tulburari de somn (parasomnii):

1. Sindromul Kleine-Levin sau Boala Frumoasei din Padurea Adormita. Persoanele care sufera de aceasta boala dorm cea mai mare parte a zilei, iar cand nu dorm se comporta ciudat, facand gesturi mecanice, repetitive.

2. Sexsomnia. Cei care sufera de aceasta tulburare fac sex in timp ce dorm. Poate fi vorba de un contact sexual normal, sau doar de atingeri si mangaieri. Fenomenul apare atunci cand o parte a creierului este in starea de veghe, iar restul doarme.

3. Free-runnind Disorder distruge ritmul normal circadian al unei persoane, astfel ca organismul lor nu mai poate functiona conform celor 24 de ore ale unei zile. Asta inseamna ca ei sufera constant de oboseala specifica celei produse de diferenta de fus orar.

4. Narcolepsia apare atunci cand o persoana adoarme brusc, intrând direct în faza de somn REM. Adormirea poate avea loc oricand, chiar si in timpul unor activitati normale, cotidiene.

5. Sindromul mortii subite. Este cea mai tulburatoare afectiune legata de somn. Oameni tineri, sanatosi, se culca si mor in somn. Fenomenul este intalnit mai des la tinerii din estul Asiei.

Sursa : www.descopera.ro


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol


Pentru tine

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri