Semnificatia iei romanesti si puterea ei magica! De ce orice femeie trebuie sa o poarte


Femeia este frumoasa in doua ipostaze: cand e mireasa si cand este imbracata in ie. V-ati gandit vreodata care este, de fapt semnificatia iei, pe langa faptul ca e haina identitatii noastre?

Lucruri absolut impresionante ies la iveala. Pe cat de simplu este croiul ei, pe atat de adanca este semnificatia. Ia are la baza patru bucati identice de tesatura: doua - pentru maneci si doua - pentru fata si spatele camasii. Cu putina imaginatie vedem ca aceste patru bucati de panza formeaza o cruce.

De aceea orice femeie ar trebui sa aiba in garderoba sa macar o ie, una veritabila, la fel ca cele pe care le-au purtat, cu ani si ani in urma, bunicile si strabunicile noastre.

Ia romaneasca si chackra


Pe o ie romaneasca observam crucea cu brate egale, steaua cu opt colturi, rombul, spirala simpla, patratul. Toate acestea sunt angrenaje de miscare in circulatie a bioenergiei micro si macrocosmice si dateaza din mileniul IV i. Ch.

Principesa Ileana, Principesa Elena, Regina Maria

Toate au purtat cu mandrie ia romaneasca. Dintre toate, cea care a transformat ia în stilul vestimentar personal a fost Majestatea Sa Maria, regina a Romaniei, principesa a Romaniei.

Nepoata a reginei Victoria a Marii Britanii si sotie a printului Ferdinand de Hohenzollern, Regina Maria a ramas in memoria poporului roman ca artista, soldat, diplomat, dar si o iubitoare de arta populara.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine

Proprietățile miraculoase ale afinului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri