Semne că iubitul tău ar putea fi sociopat. Simptomele care trebuie să-ți dea de gândit


Câteodată, partenerul poate avea un comportament mai puțin potrivit într-o relație. Aflați care sunt simptomele unui sociopat.


In articol:

O iubirea de-a dreptul ca-n povești sau să fie ceva putred la mijloc?

Citeste si: Dacă vrei să ai o relaţie de-o viaţă, caută partenerul cu ACEASTĂ calitate importantă

 

Ce simptome manifestă de obicei un sociopat

În funcție de fiecare persoană sociopată, simptomele pot fi diferite, dar în general acestea pot fi: tendința de agresiune (care se poate transforma în violență fizică), incapacitatea de a trage concluzii sau de a se simți vinovat, indiferent față de sentimentele celor din jur, lipsa empatiei, neglijarea datoriei morale și a normelor sociale, dorința de a forma legături sociale, dar incapacitatea de a le menține, tendința de a da vina pe persoanele din jurul său și propunerea unor pretenții fără argument, dar

și senzația de confort în orice ceartă (câteodată aceștia fiind cei care le provoacă).

Aceste persoane sunt și manipulatori de primă clasă. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că nu sunt capabili să-și exprime emoțiile (negative). Se folosesc de persoanele din jurul lor pentru a transmite ce mesaje își doresc să transmită. Prin urmare, ele sunt de părere că celelalte persoane trebuie să se supună în orice condiție.

Pe lângă simptomele menționat mai sus, sociopații au și anumite tulburări de personalitate disocială precum: nepoliticitatea față de alte persoane, înclinații criminale, încercări de manipulare a persoanelor din jur, dificultăți de aderare la un regim sau la o situație, înșelăciune, lipsa de asamblare și impulsivitate crescută.

poate un sociopat sa iubeasca

Citeste si: Semne că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional

Diferența dintre un sociopat și un psihopat

În primul rând, factorul principal diferențiator, este că psihopații au incapacitatea aproximativ completă de a se atașa emoțional de cineva.

Citeste si: Urechi infundate: cauze si tratament

Citeste si: „Îmi vine să mă târăsc ca un șobolan. Nu mă recunosc”. Lili Sandu, în depresie după ce a devenit mamă! Vedeta și-a înecat amarul în alcool- radioimpuls.ro

Aceștia au tendința să creeze relații artificiale și superficiale cu persoanele din jurul lor. Aceste persoane sunt manipulate de psihopați, într-un mod cinic, doar pentru a avea anumite beneficii.

Psihopații au capacitatea perfectă de a părea fermecător și a nu-ți da seama ce zace în spatele acestui farmec. În același timp, își mențin și aparențele unei vieți complet normale, atât din punct de vedere al familiei, cât și a locului de muncă. Iar pentru a nu fi prinși, aceștia au tendința de a-și planifica în cel mai mic detaliu, activitățile de ordin criminal.

În comparație cu psihopații, sociopații au și ei probleme în dezvoltarea relațiilor cu alte persoane, dar pot exista și cazuri în care se pot atașa de un anumit membru al grupului din care fac parte.

În ceea ce privește familia și viața socială, aceștia nu sunt capabili nici măcar să păstreze o apariție că se descurcă, pur și simplu sunt incapabili să facă acest lucru. În plus, obișnuiesc să schimbe locul de muncă foarte des.

Sunt persoane foarte impulsive, prin urmare, izbucnesc foarte repede la furie și pot deveni violenți. În funcție de impulsul pe care îl au pe moment, aceștia pot executa acțiuni criminale.

diferenta dintre un psihopat si un soiopat

Citeste si: Semne care dovedesc că ești atrasă de un băiat rău, indisponibil emoțional și toxic!

Cum se poartă un sociopat în relația de cuplu

De obicei, bărbații sociopați pot părea la prima vedere o companie plăcută, dar nu pot învăța din propriile greșeli, continuând să le repete iar și iar.

Astfel, dacă ai o relație cu un bărbat sociopat, este nevoie de atenția ta asupra frustrărilor pe care aceștia le au față de tine, deoarece în mod contrar, aceștia pot deveni impulsivi și agresivi. Emoțiile unui sociopat sunt de natură negativă. Aceștia simt ură într-o relație, depresie și anxietate. Pot apela cu lejeritate la droguri și alcool. Trebuie să reții și faptul că pot fi geloși, fără niciun motiv.

Citeste si: ”Sunt îndrăgostită!” Andreea Mantea asistă la un moment plin de sinceritate în gala Casa Iubirii, duminică, 4 iunie 2023, de la 16:00 și de la 19:00, la Kanal D- kanald.ro

Citeste si: Rusalii 2023. Ce nu este bine să faci în această zi? Este mare păcat!- stirilekanald.ro

El va da vina pe tine pentru reacțiile lui și te va manipula, astfel încât și tu să te gândești că este vina ta. Este posibil chiar să creadă că este într-o concurență continuă cu familia și prietenii tăi, reproșându-ți astfel că nu îi acorzi atenție.

Citeste si: CITEȘTE: 10 Reguli pentru o căsnicie fericită

Pot sociopații să simtă iubire?

Sociopații obișnuiesc să folosească oamenii din jurul lor, inclusiv un partener de viață, ca pe niște obiecte, indiferent de câtă iubire le-ar mărturisi că simt.

Astfel, aceștia simt un fel de „anti-iubire” manifestată prin intermediul iubirii violente față de partener, fie ea fizică sau psihică. Prin urmare, sociopații au o răutate care împiedică apropierea afectivă de o altă persoană. În același timp, consideră că dacă s-a întâmplat ceva cu partenerul de viață, și-au meritat-o, pentru că sunt niște persoane slabe. Totodată nu îi interesează absolut deloc de sentimentele partenerilor.

Surprinzător este faptul că aceștia pot să-și găsească un partener, să se căsătorească și chiar să aibă copii, prin urmare, să-și întemeieze o familie. Dar răspunsul la întrebarea „Pot sociopații să simtă iubire?”, este nu. În orice caz, nu adevărata iubire, ci una violentă (care nu este o iubire).

sociopat in cuplu

Citeste si: Semnele care îți spun că iubitul tău este psihopat


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: Cele mai bune compatibilități între zodii 2022. Cu ce semn astrologic poți avea o relație magică

Capcana cuplurilor cu probleme: Cum fac ca relatia sa fie ca inainte?

Ce NU E BINE să faci de Rusalii. Obiceiul banal care aduce ghinion - ego.ro

„Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă - wowbiz.ro

„Ascult muzica noastră și plâng la volan”. Cristina Ciobănașu, dezvăluiri emoționante la doi ani de la despărțirea de Vlad Gherman - radioimpuls.ro

Constanția, acuzații serioase. Tânăra consideră că Maria a copiat lucrarea de licență - kanald2.ro

Răsturnare uluitoare de situație în Casa iubirii! Bianca și Ionuț, la un pas de primul sărut pasional! „Vrei să ne pupăm!” Aflați ce se va întâmpla în timpul întâlnirii lor,... - kanald.ro

Felicitări de Rusalii 2023. Mesaje și urări pentru sărbătoriții zilei! „Sa ai parte de sănătate, multe realizări si sa te bucuri de aceasta zi frumoasa mereu! La multi ani, de... - stirilekanald.ro

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 4 iunie 2023. O zodie își poate dubla veniturile
Citește mai departe
Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Tu & El
Parteneri