Semne ale cancerului cervical pe care cele mai multe femei le ignora!


Cancerul cervical poate fi mortal pentru femei, insa poate fi prevenit daca este descoperit si tratat devreme.

Cancerul cervical este cauzat de cele mai multe ori de HPV. Fii foarte atenta la aceste semne pentru ca nu toate femeile le observa.

1. Durere sau sangerare - Celulele e cancer pot face ca peretii cervixului sa crape si sa se usuce, provocand discomfort si sangerari.

2. Anemie - Daca obiceiurile tale alimentare nu s-au schimbat si te simti obosita, sau daca inima incepe sa-ti bata mai tare dupa o excretie normala, ai putea avea anemie. Aceasta ar putea fi cauzata de sangerarile anormale care insotesc cancerul cervical.

3. Secretii vaginale neobisnuite - Atunci cand cancerul incepe sa se dezvolte in cervix, celulele peretului uterin incep sa se modifice, provocand o secretie apoase.

4. Probleme urinare - Pe masura ce cervixul se umfla, vezica si rinichii incep sa fie presati, obstructionand trecerea urineri. Drept urmare, nu iti vei putea goli complet vezica.

5. Pierdere in greutate - Cele mai multe forme de cancer scad sau chiar suprima apetitul.

6. Durere continua in picioare, solduri sau spate - Umflarea cervixului comprima organele interne. Vasele de sange pot fi, de asemenea comprimate, facand ca sangele sa ajunga mai greu la pelvis si picioare.

Sursa


Clipul zilei pe KANALD.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Divertisment

Serialul “Medici: Conducatorii orasului Florenta”, o impresionanta fresca a Italiei secolului al XV-lea, in curand, la Kanal D

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri