Ana Aslan a trait aproape 92 de ani. A fost o longeviva, conform definitiilor stiintifice. Metoda de tratament Ana Aslan, bazata pe inventia sa gerovitalul si un regim de viata sanatos duce la o batranete sanatoasa si demna.
La capitolul carne avea un fel de podium: carnea de vaca, pestele, pasarea, miel/oaie, porc. Dar porcul nu prea il recomanda. Apoi recomanda ficatul, limba, in general carne de la animalele care se hranesc, la randul lor, mai curat. si, atentie, toate rasol! Cateodata, merg si facute le cuptor.
Pe vremea aceea, se facea mancare cu carne- legume cu putina proteina, nu carne cu ceva. Noi mancam acum carne cu putina garnitura.
Dieta mediteraneana? Pai rosiile cu branza si cu paine pe care le manca taranul roman?
Cum spuneam, recomanda legumele. in stare naturala sau sufleuri, multe sufleuri. Apoi lactatele, ouale. Fara prajeli, fara grasimi.
Avea si mancaruri preferate: supa de vita clara, cu crutoane, patrunjel si piper, crap pe varza murata, pana de somn, rasol de salau cu lamaie, sarmalute fara orez, pilaf de pasare, curcan, ciuperci cu cascaval la cuptpr.
si avea si o slabiciune dulce: ii placea tortul “Buturuga”, facut in casa. 'Daca primea vreun tort de cofetarie... il facea cadou, nu il manca."