Secrete pentru o legătură profundă cu câinele tău: Cum să comunici, să interacționezi și să te bucuri de compania lui într-un mod autentic

legatura cu cainele
Legătura cu câinele

Află din rândurile de mai jos cum poți să comunici eficientă cu câinele tău.

Animalele de companie ne fac viața mai bună prin felul lor de a fi și ne arată iubire necondiționată. Se spune că un câine iubește cel mai sincer și ne demonstrează ce înseamnă loialitate. Cu toate acestea, este necesar să știm să comunicăm cu animalul nostru de companie. Descoperă în rândurile de mai jos câteva secrete pentru a crea o legătură specială alături de cățelul tău, astfel încât să te bucuri din plin de compania acestuia.

 

1. Petrece timp de calitate alături de el

Citește și: 5 pași simpli pentru a-ți pune câinele într-o geantă de transport

comunicarea cu cainele
Comunicarea cu câinele[Sursa foto: freepik]

Citește și: 6 locuri în care câinelui tău îi place să fie mângâiat

Multe persoane își iau un câine fără să realizeze cu câte responsabilități vine acesta.

Spre deosebire de o pisică, un câine are nevoie de toată atenția stăpânului. De aceea, este esențial să îți organizezi programul astfel încât să îți rămână timp și pentru patrupedul tău. În momentul în care îl vei lăsa prea mult timp singur în casă, acesta va crede că l-ai abandonat. Așadar, unul dintre modurile prin care îi poți demonstra iubirea ta este prin a petrece timp alături de el. De asemenea, este important să fii foarte atent la reacțiile pe care le are, indiferent de situație, fie că sunteți la plimbare sau acasă.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

2. Aventurile, preferatele câinilor

Indiferent de rasă, orice cățel adoră plimbările și aventurile. În special dacă știi că patrupedul tău este dornic să se aventureze, încearcă pe cât posibil să organizezi astfel de ieșiri. Este important pentru câini să meargă în diverse călătorii, fie că vorbim de urcări pe munte sau pur și simplu plimbări prin pădure. În momentul în care îți duci câinele să experimenteze diverse locuri pe care le adoră, acesta va înțelege iubirea ta față de el.

Chiar și dacă mergi la niște prieteni care au curte, este recomandat să îl iei și pe el cu tine.

3. Oferă-i recompense

La fel precum copiii, câinii adoră recompensele. Demonstrează-i cățelului tău că îl iubești și oferă-i din când în când, unele surprize. Mâncarea lui preferată îi va secreta în corp hormonii fericirii. De asemenea, încearcă să îi oferi mici recompense culinare potrivite câinilor, de fiecare dată când are un comportament pozitiv.

4. Arată-i iubirea fizică

interactiunea cu cainele
interacțiunea cu câinele[Sursa foto: freepik]

La fel ca și la oameni, și câinii percep contactul fizic drept o formă de iubire. Nu te teme să îl îmbrățișezi sau să îi oferi săruturi pe frunte, fiindcă în acest mod îi vei comunica iubirea ta. Cel mai mare semn de încredere pe care i-l poți oferi este să dormiți în același pat. Odată ce veți fi parteneri de somn, câinele va înțelege că poate avea încredere în tine și te va iubi și mai mult.

Citește și: Patrick a decis: "Teodora e genul meu de femeie!" Alexandra fierbe de gelozie. Tânăra nu acceptă această decizie. Aflați ce se va întâmpla, joi, 25 iulie, de la ora 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Doctorița Gavril, relație amoroasă cu un mafiot de peste Prut, pe care l-a stors de bani! Detalii șocante- stirilekanald.ro

5. Acțiuni, nu vorbe

În general acțiunile vorbesc mai mult decât vorbele, dar cu atât mai mult la câini, care nu înțeleg limbajul nostru verbal. Nu este suficient să îi spui câinelui tău cât de mult îl iubești sau cât de bun este, trebuie să îi vorbești prin fapte. Așadar, încearcă pe cât posibil să faci tot ceea ce el iubește: să îl scoți la plimbare des, să îi oferi

recompense și așa mai departe.

 

6. Încurajează-l

caine
Câine[Sursa foto: freepik]

La fel ca și oamenii, cățeilor le place să fie apreciați și încurajați. Cu cât acesta va fi lăudat pentru felul pozitiv în care se comportă, cu atât va înțelege ce fel de comportament trebuie să adopte. Educația se face prin comunicare și încurajări. Fie că este în casă sau afara, de fiecare dată când cățelul se comportă așa cum vrei tu, oferă-i o recompensă sau pur și simplu mângâie-l pe cap și spune-i ,,Bravo!” Există multe situații în care un câine poate să îți demonstreze că este ascultător.

7. Fii pozitiv!

Câinii înțeleg foarte bine stările stăpânilor lor. Atunci când vei fi supărat sau nervos, acesta va încerca să te facă să te simți mai bine. Cu toate acestea, încearcă să nu îi transmiți starea ta negativă sau să vorbești cu el pe un ton agresiv, dacă el nu ți-a greșit cu nimic. Pe cât se poate, fii pozitiv și vorbește-i frumos câinelui tău, fiindcă acesta vrea doar să aveți o relație frumoasă și armonioasă.Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum să-ți lași câinele singur acasă în siguranță: 5 Sfaturi esențiale

Andreea Raicu a făcut furori la plajă, la 47 de ani. Cum a apărut vedeta în vacanța din Italia FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Contabilii au dezvăluit salariul anual al Prințului William. Ce sumă încasează fiul Regelui Charles

Colpan, “pusă la zid” de Bora

În această seară, de la ora 22:30, în serialul “Vinovați de iubire”, Inci, cu ochii pe Han 

VIDEO Rezultate admitere liceu 2024: La ce liceu am intrat? Verifică online rezultatele repartizării computerizate


Cookies