Se taie pensiile în România! Românii vor primi mai puțini bani


Care sunt românii pentru care se aplică această măsură? Parlamentul votează astăzi legea.


In articol:

Cutremur în România după ce s-a aflat că pensiile vor fi tăiate definitiv. Senatul și Camera Deputaților se reunesc în plen pentru a discuta despre constituirea unor comisii parlamentare comune, inclus fiind și subiectul care vizează tăierea pensiilor.

Se va constitui Comisia pentru Statut, care va dezbate cele trei proiecte în legătură cu pensiile speciale ale parlamnetarilor depuse de PNL, USR PLUS și PSD.

Ludovic Orban și vicepremierul Dan Barna declară că, în măsura posibilităților, după constituirea comisiei, vor fi analizate cele trei proiecte propuse în vedera eliminării pensiilor speciale ale parlamentarilor.

„În măsura în care va fi posibil procedural şi regulamentar, raportul va fi dezbătut miercuri, dacă nu va fi posibil, atunci la prima şedinţă. 

Oricum am stabilit un termen de maxim o săptămână. Dacă va fi posibil, îl vom introduce pe ordinea de zi de plen de miercuri”, a explicat Orban.

„Obiectivul la momentul acesta este ca mâine (miercuri – n.r.) Comisia de statut să finalizeze dezbaterile până la încheierea plenului reunit şi sperăm să avem şi mâine (miercuri – n.r.) un vot, dar în fiecare zi mai descoperim încă o petardă, o grenadă lăsată de PSD pe parcurs.

Dacă se întâmplă mâine sunt foarte fericit. În cel mai rău caz, dacă apare orice, un element imprevizibil, săptămâna viitoare va fi cu siguranţă”, a dat asigurări şi Barna.

Citeste si: Acești români vor primi bani de la stat! Cererile se depun până pe 21 februarie

Pensii 2021. Cine sunt românii care vor primi 200 de lei de la stat?

Guvernul a făcut luni anunțul cu privire la cei care vor primi o sumă de bani.

bani de la stat pentru romani

Guvernul a făcut anunțul. Conform Executivului, românii vor primi bani de la stat. Raluca Turcan, a anunțat că programul „Școală după Școală” a fost demarat și a subliniat că acesta îi va ajuta pe copiii din mediile vulnerabile.

Mai mult, programul îi va pregăti pe tineri pentru încadrarea pe piața muncii.

Elevii din mediile defavorizate vor primi un voucher în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al acestui an școlar.

Citeste si: Românii vor primi bani de la stat și în 2021. Cine va beneficia de 1.450 de lei de persoană?

„Ajutorul va consta în acordarea unui tichet în valoare de 200 de lei pentru semestrul al II-lea al anului şcolar curent. Bugetul total pentru acest program este de 30 de milioane de euro şi va fi finanţat prin Programul operaţional Capital uman 2014-2020.”, arată Raluca Turcan.

 

 

 

 


Abonează-te pe

Citește și:

„Nu este vorba de înșelat.” Ioana Chișiu și iubitul său s-au despărțit. În ce relații au rămas aceștia

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji. Acest truc te va cuceri

Cum poți face bradul de Crăciun să reziste mai mult timp. Iată greșeala pe care foarte mulți o comit fără să-și dea seama

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Video
Cine este Damian Drăghici. „Băutura pentru mine era un instrument prin care puteam să devin foarte dezinvolt”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri