Se schimbă legea de la 1 ianuarie! Iată ce obligații noi vor avea românii, pentru a nu risca amenzi colosale


O nouă lege va intra în vigoare de la 1 ianuarie, iar românii vor fi obligați să îndeplinească anumite condiții, pentru a evita amenzi colosale.


In articol:

Parlamentarii au decis ca o nouă lege să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2021 și vizați sunt atât oamenii de rând, cât și intreprinzătorii activităților comerciale. Cine nu va duce la bun sfârșit activitățile care vor deveni obligatorii, va plăti amenzi începând de la 400 de lei.

Citeste si: Ce se întâmplă cu alocațiile? Anunțul a fost făcut de Klaus Iohannis: „Atât cât s-a putut...”

Potrivit noii legi, românii vor fi obligați să sorteze deșeurile, pentru a nu fi amendați. Deșeurile biodegradabile, așa cum sunt fructele și legumele alterate se vor arunca separat. Potrivit Digi24, parlamentarii au introdus legea conform căreia în gospodării și în cazul activităților intreprinse de societăți comerciale fructele, resturile de fructe, legumele și resturile de legume sau resturile alimentare să fie sortate și aruncate separat, la fel ca în cazul hârtiei și plasticului.

Citeste si: Ce obligații vor avea părinții la începerea anului școlar. Reguli pentru întoarcerea în siguranță a copiiilor la școală

Lege sortarea deșeurilor
Se schimbă legea de la 1 ianuarie. Este vorba despre sortarea deșeurilor.[Sursa foto: PixaBay]

Ce prevede noua lege care va intra în valoare de la 1 ianuarie

Astfel, deșeurile menționate anterior nu se vor mai arunca în același contaier cu resturile de carne, spre exemplu, iar societățile de salubrizare vor prelua deșeurile și le vor transforma în îngrășămând pentru agricultură.

Potrivit autorităților, amenda minimă va fi 400 de RON în cazul gospodăriilor cetățenilor de rând, iar societățile comerciale vor scoate din buzunar nici mai mult nici mai puțin de 20.000 de lei.

La nivelul întregului proiect de lege există lacune imense, pentru că reprezentanții firmelor de salubritate au declarat că legea nu este aplicabilă în nici măcar o regiune din România, din cauza lipsei desăvârșite a stațiilor de compostare pentru deșeurile biodegradabile.

Citeste si: Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis! În următorii doi ani NU se mai pot face aceste lucruri


Abonează-te pe

Citește și:

Când se termină pandemia de coronavirus? Anunțul a fost făcut chiar de Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Scenariu îngrozitor în Alba: un bărbat și-a decapitat fratele cu toporul

Surpriză! Ion Surdu s-a mutat în Polonia pentru o femeie!? Primele declaraţii ale "faimosului"!

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 23- 29 august 2020. Trădări în dragoste și secrete care ies la iveală pentru trei zodii

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment
„Nu mai e la modă să fiți toxici”. Simina Loica și Alexandru Bobicioiu nu mai formează un cuplu?
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri