Se măresc taxele și impozitele de la 1 august. Ce modificări sunt în Codul Fiscal


Începutul acestei luni aduce schimbări în viețile românilor. Noul Cod Fiscal a intrat în vigoare astăzi și a provocat multe modificări.


In articol:

Taxele și impozitele vor fi mai ridicate în anumite cazuri, iar românii vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar.

Cine sunt românii care vor plăti mai mult pe taxe și impozite

scumpiri 1 august 2022

Ce scumpiri vor suferi românii, începând din această lună

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Zodii care apreciaza banii mai mult decat orice

În ultima vreme, țara noastră s-a confruntat cu numeroase schimbări la nivelul prețurilor, iar românilor le este din ce în ce mai greu să se descurce. Noul Cod Fiscal a intrat în vigoare pe data de 1 august 2022 și aduce schimbări pentru câteva categorii de cetățeni.

Așadar, legea  îi obligă pe cei care câștigă venituri din jocurile de noroc, să plătească un impozit mai mare. Mai mult, și salariații care lucrează part-time au parte de o veste proastă, deoarece li s-au modificat sumele pe care trebuie să le vireze statului. Până acum, cei care lucrau part-time, plateau un impozit mai mic. De astăzi, aceștia vor fi nevoiți să plătească aceleași sume pentru impozit, precum salariații care au salariul minim pe economie.

Unii români, exceptați de la noile reguli ale Codului Fiscal

Cu toate că mulți sunt afectați de această decizie, există și români care nu sunt încadrați în aceste modificări. Elevii și studenții sub 26 de ani, precum și bătrânii care au un venit mai mic decât salariul minim, nu vor mai plăti acest impozit, destul de ridicat.

Cu ce schimbări ale prețurilor se mai confruntă românii

taxe si impozite 1 august

Taxele și impozitele se măresc de la 1 august

[Sursa foto: Shutterstock]

Citeste si: Ce zodie se îmbogățește la începutul lunii august

Pe lângă impozitele mai mari la salarii, apar modificări și în alte domenii. Spre exemplu, accizele pentru tutun și alcool se vor modifica și ele. Pentru 1.000 de țigarete, românii vor avea de plătit cu 30 de lei în plus. De asemenea, cei care se ocupă cu jocurile de noroc, vor fi nevoiți să plătească statului, sume mai mari de bani.

Pentru jucătorii care câștigă până la 10.000 de lei inclusiv, impozitul va fi de 3 la sută. De asemenea, pentru câștigul care este între 10.000 de lei și 66.750 de lei, atunci impozitul va fi de 20 la sută, pentru suma care depășește 10.000 de lei, la care se adaugă o taxă de 300 de lei. Dacă suma câștigată depășește 66.750 de lei, atunci jucătorul va plăti un impozit de 11.650 de lei, la care se adaugă 40% din suma care depășește 66.750 de lei.


Abonează-te pe

Citește și:

5 AUGUST 2022: Calendar ortodox. "Când am luat scândura, am văzut că părintele Ioan dormea, cu trupul neatins de stricăciune, așa cum l-am pus"

O mai recunoști?? Cântăreața e de nerecunoscut din cauza unei boli incurabile

„Unii se urăsc pe vecie”. Andreea Marin, despre relația cu Ștefan Bănică Jr. după 9 ani de la despărțire

„Nu mai este soțul meu, este doar tatăl copiilor!" Ce a declarat Gabriela Cristea despre relația cu Tavi Clonda

"Atât mi-a mai rămas" Un an de la moartea Lidiei Bejenaru! Nicolae Botgros, răpus de durere la mormântul soţiei

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Beauty
De ce se pune zahăr în șampon, înainte să speli părul
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri