Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei? Decizia Guvernului a venit chiar acum!


Statul va mai deconta sau nu șomajul tehnic în 2022 în cazul în care țara va fi lovită de valul 5 al pandemiei? Iată decizia Guvernului


In articol:

Guvernul Ciucă a pus în evidență astăzi, 4 ianuarie 2022, câteva măsuri menite să ajute în continuare populația României în contextul valului 5 al pandemiei. 

Citeste si: Alocațiile copiilor se majorează! Aceștia sunt tinerii care vor primi bani de la stat până la 26 de ani

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?

[Sursa foto: Kanal D]

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Cristian Vasilcoiu, a oferit noi detalii în legătură cu deciziile Guvernului pentru valul 5 al pandemiei. În cazul în care România se va confrunta cu un nou val de infectări, autoritățile dau asigurări că se va putea acorda, și în anul 2022, șomajul tehnic decontat de stat.

„Astăzi, la Guvern, în cadrul unei întâlniri de lucru a cărei temă a fost identificarea de soluții pentru contracararea efectelor unui eventual val cinci al pandemiei s-a decis ca, pe linia Ministerului Muncii, să se acorde, din nou, posibilitatea introducerii angajaților în șomaj tehnic decontat de stat” a afirmat Vasilcoiu, potrivit  Bugetul.

Citeste si: Este oficial! Pensiile se vor majora începând de la 1 ianuarie 2022! Câți bani vor primi seniorii în curând?

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?

Se mai acordă șomajul tehnic în cazul valului 5 al pandemiei?

[Sursa foto: PixaBay]

Conform sursei menționante anterior, guvernul ar pregăti o Ordonanță de Urgență menită să reglementeze șomajul tehnic în anul 2022.  

În cadrul ședinței executivului, la care au participat miniștri și reprezentanți ai ministerelor Sănătății, Finanțelor, Justiției, Educației, Muncii, precum și șeful DSU, s-a discutat despre evoluția pandemiei la noi în țară și la nivelul Uniunii Europene.

Astfel, au fost puse în prim-plan o serie de noi măsuri în ceea ce privește valul 5 al pandemiei, dar și apariția tulpinii Omicron, măsuri menite să protejeze sănătatea cetățenilor, să permită funcționarea în regim normal a unităților de învățământ, dar

și a sectoarelor economice importante.

Mai mult decât atât, au fost evidențiate diferite măsuri pentru continuarea vaccinării, considerată cea mai sigură soluție de protejare a vieții și sănătății românilor față de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2.  


Abonează-te pe

Citește și:

Raed Arafat, despre cei care au doar două doze de vaccin. Ar putea rămâne fără certificat verde! „Foarte posibil ca doza a treia să fie necesară”

Scandal monstru! Sebastian Dobrincu, de la PRO TV, și-a înșelat iubita cu o cântăreață celebră!

Majorări salariale pentru acești români! Guvernul vizează mai multe categorii de bugetari

Vasile Dîncu, nou anunț despre pensiile militarilor! Veniturile mai mici de 2.500 de lei vor crește cu 10%

CITEȘTE: Cine este ELENA CHIRIAC. Biografie: data nașterii, vârstă, carieră

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEŞTE: Horoscop zilnic 26 ianuarie 2022. O zodie primește ceea ce merită.

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Informatiile zilei
Parteneri