Se dau 2080 de lei pe lună, pentru milioane de români! Banii intră direct pe card


Ministerul Turismului aduce modificări importante modului în care sunt acordate voucherele de vacanță, dar și valorii lor. Noul proiect de lege prevede sancțiuni drastice pentru hotelierii și agențiile de turism care vor încălca legea.


In articol:

Potrivit unui nou proiect de lege inițiat de către Ministerul Tursimului, modul în care sunt acordate voucherele și valoarea lor ar putea fi modificate. Tichetele vor avea o valorea mai mare și vor putea fi folosite în extra-sezon, respectiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie

Angajații își vor putea alege o singură variantă de vouchere. Astfel, un angajat va primi anual vouchere de vacanță în valoare de 1450 de lei sau vouchere valabile în extra-sezon în valorea de 2080 de lei.

Unitățile de cazare care vor accepta voucherele extra-sezon în alte perioade decât cele menționate vor primi amenzi de peste 50.000 de lei.

Sancțiuni drastice pentru nerespectarea legilor

„Având în vedere că s-a constatat în practică o aglomerare a unităților de cazare în sezon (în special în lunile iunie-august), pe de o parte, și un număr scăzut de turiști în extrasezon, pe de altă parte, s-a decis încurajarea beneficiarilor să opteze pentru o vacanță în extrasezon, prin acordarea unei valori mai ridicate în cuantum egal cu contravaloarea unui salariu de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit, în condiţiile legii, pentru un salariat, pentru voucherele de vacanță ce pot fi utilizate exclusiv în perioadele aprilie-mai și octombrie-noiembrie”, se arată în nota de fundamentare, potrivit digi24.ro.


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Cel mai nou cuplu din showbiz, în vacanță pe yacht! Daniela Crudu și Gabi Bădălău, vacanță romantică în doi

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Pentru tine
Parteneri