Școli închise din ianuarie 2023? Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă

Școli închise din ianuarie 2023? Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă
Școli închise din ianuarie 2023? Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă

Cazurile de gripă din România cresc în fiecare zi și devin din ce în ce mai îngrijorătoare, în contextul în care în timpul pandemiei unitățile de învățământ au fost închise, iar cursurile s-au desfășurat online.

Mulți elevi și părinți vor să știe dacă școlile vor fi închise din cauza numărului mare de cazuri de gripă din ultima perioadă.

Citește și: Ministerul Muncii anunță creșterea pensiilor cu 10% și apariția unui ajutor pentru plata facturilor la energie, pe timpul iernii

Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit joi, în cadrul unei conferințe de presă, despre numărul cazurilor de gripă din România.

Conform acestuia încă nu se declară existența unei epidemii de gripă.

„Nu cred că o să fie nevoie de măsuri care să ducă la închiderea unităților școlare. Măsurile vor fi de informare a inspectoratelor școlare în legătură cu ce trebuie făcut în organizarea unităților de învățământ, inclusiv trimiterea acasă a copiilor care sunt răciți, dacă părinții i-au adus la școală, în ciuda faptului că au simptome”, a

spus Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

În momentul actual, rata de pozitivare la gripă este de 37%, potrivit spuselor lui Alexandru Rafilă. Este posibil ca în acest sezon vârful să fie atins în perioada 15 ianuarie – 10 februarie, după care va urma o scădere.

Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă
Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citește și: Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat! Spania intră în zona verde, iar Bulgaria în cea galbenă

Ce a declarat Ligia Dega în conferința de presă

În conferința de presă a fost prezent și Ministrul Educației, Ligia Deca, care a spus că nu încurajează neparticiparea la cursuri, în contextul în care în perioada pandemiei elevii au învățat în sistem online.

„Procesul educaţional va reîncepe începând cu 9 ianuarie, lunea viitoare, aşa cum este prevăzut în structura anului şcolar. Nu încurajăm în niciun fel neparticiparea la cursuri. Considerăm că, după doi ani pandemici, este foarte important să păstrăm ritmul şi să avem un procent mare de participare la cursuri. Considerăm că accentul, aşa cum am discutat împreună cu domnul ministru al Sănătăţii, trebuie să fie pe prevenţie”,

a spus Ligia Deca, potrivit Agerpres.

Ministrul Educației a mai transmis că își dorește ca toți copiii să aibă acces la educație, iar în cazul în care manifestă simptome respiratorii, să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată.

„Ne dorim ca toţi copiii să aibă acces la educaţie şi, în cazul în care manifestă simptome respiratorii, să aibă o perioadă cât mai scurtă, care este ulterior recuperată, de izolare la domiciliu.

Este responsabilitatea noastră, a tuturor- atât părinţi, cât şi profesori şi management şcolar-, să prevenim răspândirea virusului gripal”, a mai spus Ministrul Educației.

Citește și: Dana Roba, cutremurată la priveghiul Ancăi Molnar. Ce mesaj emoționant a transmis make-up artista pentru familia Ancăi- kanald.ro

Citește și: Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu- stirilekanald.ro

Ministrul Educației a mai declarat că există în regulamentul de funcționare și organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar prevederi referitoare la o eventuală decizie de a închide școlile în cazul unui focar de gripă.

Cursurile şcolare vor fi reluate exact ca și până acum şi nu sunt luate în calcul suspendarea sau desfășurarea online, a anunţat Ministerul Educaţiei după şedinţa convocată de Ministerul Sănătăţii.

Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă
Ce au anunțat autoritățile despre situația cazurilor de gripă[Sursa foto: Pexels.com]

Citește și: Guvernul acordă mai multe zile libere. Minivacanţă de 5 zile pentru bugetari

 



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Ministerul Muncii anunță creșterea pensiilor cu 10% și apariția unui ajutor pentru plata facturilor la energie, pe timpul iernii

Antonia, apariție INCENDIARĂ la plajă! Costumul de baie MINUSCUL a lăsat tot la vedere ...

Ramona Olaru și Cuza s-au împăcat, la 3 ani de la despărțire? S-au dat singuri de gol

Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în România". Liderul formației Coldplay a explicat decizia de a-l invita pe Babasha să cânte alături de ei

Guvernul acordă mai multe zile libere. Minivacanţă de 5 zile pentru bugetari

Ți se rupe sufletul! Mesajul sfâșietor transmis de fiul Ancăi Molnar după decesul mamei sale: „Te iubesc și te voi iubi mereu”

„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri


Cookies