Scapa de durerile de gat cu varza si nuci! Uite cum!


Medicii atentioneaza ca, daca tratamentele babesti nu dau rezultate, ba mai mult, afectiunea se acutizeaza, trebuie sa mergem la doctor.

 

Varza
Foile de varza aplicate in jurul gatului ajuta la ameliorarea durerilor aparute in laringite. Explicatia este simpla – varza este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, mai spune medicul Bilic. Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelereaza eliminarea toxinelor din organism si ne protejeaza tesuturile de agresiunea frigului.
Pentru aplicatii locale, sunt necesare 2-3 frunze de varza alba care se inmoaie in apa clocotita sau se ung cu putin ulei, se pun in jurul gatului si se acopera cu un prosop. Se lasa acolo cateva ore.
Nuci
Ceaiul din coji de nuci calmeaza tusea. Pentru prepararea ceaiului, se foloseste o cantitate de coji de nuci egala celei pe care o cuprindem intr-o mana. Se adauga doua cani de apa si se lasa sa fiarba 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, si neindulcit.
Medicii atrag atentia ca obiceiul de a consuma ceai fierbinte atunci cand suntem raciti este foarte daunator, deoarece lichidul ne usuca mucoasa si poate produce arsuri la nivelul ei, iar aceste microleziuni favorizeaza aparitia bacteriilor in gat.
Sursa

Varza

Foile de varza aplicate in jurul gatului ajuta la ameliorarea durerilor aparute in laringite. Explicatia este simpla – varza este recunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, mai spune medicul Bilic. Varza sau orice derivat al ei, precum varza de Bruxelles, conopida, broccoli sau salata verde, accelereaza eliminarea toxinelor din organism si ne protejeaza tesuturile de agresiunea frigului.

Pentru aplicatii locale, sunt necesare 2-3 frunze de varza alba care se inmoaie in apa clocotita sau se ung cu putin ulei, se pun in jurul gatului si se acopera cu un prosop. Se lasa acolo cateva ore.

Nuci

Ceaiul din coji de nuci calmeaza tusea. Pentru prepararea ceaiului, se foloseste o cantitate de coji de nuci egala celei pe care o cuprindem intr-o mana. Se adauga doua cani de apa si se lasa sa fiarba 3-5 minute. Ceaiul se bea cald, nu fierbinte, si neindulcit.

Medicii atrag atentia ca obiceiul de a consuma ceai fierbinte atunci cand suntem raciti este foarte daunator, deoarece lichidul ne usuca mucoasa si poate produce arsuri la nivelul ei, iar aceste microleziuni favorizeaza aparitia bacteriilor in gat.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Incredibil, în ce stare se afla Emi Pian cu puţin timp înainte să moară! Ce a postat pe facebook?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri