Sarbatoare mare pentru romani marti. De ce trebuie sa postim


Sarbatoare mare pentru romani marti. De ce trebuie sa postim

Pe 29 august credinciosii praznuiesc Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul.

Credinciosii postesc in aceasta zi, ca sa nu se asemene cu Irod, cel care, din cauza ospatului fara masura, a cerut ca Salomeea sa-i danseze si drept rasplata i-a oferit capul Sfantului Ioan Botezatorul.

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul este ultima mare sarbatoare din anul bisericesc, pentru ca pe 1 septembrie incepe un nou an. Ziua Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul este o zi de post. Credinciosii postesc in aceasta zi, pe de o parte ca sa nu se asemene cu Irod, care, din cauza ospatului fara masura, a cerut ca Salomeea sa-i

danseze si drept rasplata i-a oferit capul Sfantului Ioan Botezatorul, iar pe de alta parte, ca sa le fie viata asemenea cu cea pe care a dus-o Ioan, ascetica.

Se spune ca ziua Taierii Capului Sfantului Ioan Botezatorul prefigureaza Vinerea Patimilor. Dupa cum se postestese in fiecare vineri, pentru rastiginire, tot astfel se cuvine postul in aceasta zi.

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul este o sarbatoare cu semnificatie escatologica, precum este si Schimbarea la Fata a Domnului si Adormirea Maicii Domnului.

Prin Schimbarea la Fata ni se descopera chipul pe care il va avea omul unit cu Hristos- chip de slava, prin Adormirea Maicii Domnului se arata ca acela care L-a purtat pe Hristos se muta de la stricaciune la nestricaciune, in vreme ce prin aceasta sarbatoare ni se reveleaza ca toti cei care nu au fost straini de pocainta vestita de Sfantul Ioan Botezatorul vor ajunge in Rai, relateaza crestinortodox.ro.

 


Abonează-te pe

Citește și:

Mihai Voropchievici, despre cine esti in functie de ora la care te-ai nascut! Numerologul a citit in planete

ȘOCANT! Cum făceau amor femeile în URSS. Practica șochează și acum orice bărbat!

Horoscop Mihai Voropchievici LUNA SEPTEMBRIE 2017! O zodie sufera cumplit: tensiuni si lacrimi

Mihai Voropchievici, horoscopul runelor pentru saptamana 28 august - 3 septembrie 2017! Agitatie mare, doua zodii intra la divort si alte doua avanseaza la locul de munca

Horoscop Minerva saptamana 27 august – 2 septembrie! Sfarstitul verii aduce tensiuni si certuri in familie

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

J. Balvin și Valentina Ferrer vor deveni părinți pentru prima dată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri