Sarbatoare mare astazi si este pacat daca speli. De ce trebuie aprinse candele azi

Sfântul Mucenic Ermil era creştin şi slujea ca diacon. A fost pârât că se închină de multă vreme lui Hristos, râde de zeii romanilor şi întru nimic îl socoteşte pe împărat.
 
Adus la judecată, şi-a ţinut cu dârzenie mărturisirea, încât, după ce a fost bătut cu cruzime a fost aruncat în temniţă. Aici l-a întâlnit pe Staratonic, un vechi prieten, creştin, care era străjer al închisorii.
 
Pentru prietenul său care suferea, Stratonic a mărturisit şi el credinţa creştină şi a fost la rândul său chemat la judecată.
 
Au fost amândoi condamnaţi la moarte prin înec şi au fost aruncaţi în apele Dunării. Trupurile lor scoase de valuri la mal au fost luate de creştini şi îngropate aproape de cetatea Singidunum (Belgradul de astăzi) (sursa: vol. “Vieţile Sfinţilor”).
 
Perioada de după BOBOTEAZĂ are rolul de a păstra interesul pentru cele ce au fost prăznuite şi de a ne ajută să vedem însemnătatea sărbătorii dăinuind în viaţa noastră.
 
La încheierea perioadei de după sărbătoare se prăznuieşte odovania praznicului. Termenul odovanie (otdania) este din limba slavonă şi înseamnă “sfârşit”, “dezlegare” sau “încheiere” a sărbătorii, un fel de concluzie.
viewscnt

Pentru tine

Parteneri