Sarbatoare mare astazi si este pacat daca speli. De ce trebuie aprinse candele azi


Pentru sporul şi binele casei, fiecare creştin trebuie să meargă la biserică, iar candelele de lângă icoane să stea toată ziua aprinse. Mare păcat dacă faci asta astazi.

Sfântul Mucenic Ermil era creştin şi slujea ca diacon. A fost pârât că se închină de multă vreme lui Hristos, râde de zeii romanilor şi întru nimic îl socoteşte pe împărat.

 

Adus la judecată, şi-a ţinut cu dârzenie mărturisirea, încât, după ce a fost bătut cu cruzime a fost aruncat în temniţă. Aici l-a întâlnit pe Staratonic, un vechi prieten, creştin, care era străjer al închisorii.

 

Pentru prietenul său care suferea, Stratonic a mărturisit şi el credinţa creştină şi a fost la rândul său chemat la judecată.

 

Au fost amândoi condamnaţi la moarte prin înec şi au fost aruncaţi în apele Dunării. Trupurile lor scoase de valuri la mal au fost luate de creştini şi îngropate aproape de cetatea Singidunum (Belgradul de astăzi) (sursa: vol. “Vieţile Sfinţilor”).

 

Perioada de după BOBOTEAZĂ are rolul de a păstra interesul pentru cele ce au fost prăznuite şi de a ne ajută să vedem însemnătatea sărbătorii dăinuind în viaţa noastră.

 

La încheierea perioadei de după sărbătoare se prăznuieşte odovania praznicului. Termenul odovanie (otdania) este din limba slavonă şi înseamnă “sfârşit”, “dezlegare” sau “încheiere” a sărbătorii, un fel de concluzie.


Abonează-te pe

Citește și:

Placinta turnata cu mere - reteta delicioasa si usoara

Se prefigurează un mare divorț în România! ”Există certuri ... ”

Horoscop Urania 13-19 ianuarie 2018. Venus intra in Varsator si aduce multe contradictii conjugale

Simptome ale atacului cerebral pe care oamenii le ignora

Horoscop Minerva saptamana 14-20 ianuarie 2018. Zile grele pentru doua zodii pe toate planurile

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic joi, 21 ianuarie 2021! O zodie riscă să se despartă de persoana iubită!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri