Sâmbătă, de la ora 15:00, începe un nou sezon „ROventura”, Incursiune de vis, de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău


Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, un nou sezon „ROventura”, îndrăgita emisiune de călătorii, revine în casele milioanelor de telespectatori.

George Mihai și Andreea Străvoiu ne așteaptă, într-o nouă ediție a emisiunii, cu povești de călătorie una și una de pe Plaiul Bâscilor până la Buzău, casa Drăgăicii, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară. Tot atunci aflăm și istoria Casei cu Blazoane din Chiojdu și dăm de gust celor mai de seamă preparate tradiționale muntenești.

Roventurienii ne poartă pașii pe urmele unor adevărate repere istorice buzoiene, dar și pe plaiuri pitorești, de o frumusețe rară. Casa cu Blazoane este, astăzi, un reper de tradiție neîntinată, aici, pe Plaiul Bâscilor. Regăsim aici o cameră de zi care nu există în arhitectură tradițională a caselor din Chiojdu, recunoscute pentru frumusețea și pitorescul lor.

 

De pe Plaiul Bâscilor, pornim spre Buzău, vatra județului de la granița celor trei provincii istorice românești și ajungem la Drăgaica, cel mai vechi și cel mai mare târg din țară.

Tradiția acestui vechi iarmaroc face o punte peste timp și se leagă de tot ce înseamnă dezvoltarea Buzăului de astăzi. Apoi roventurienii își îndreaptă pașii spre Iazul Morilor despre care se spune că ar fi salvat Buzăul, orașul dezvoltându-se în jurul acestei deviații naturale a râului atestat încă din 1525. Întregul bazin legumicol Buzău ar fi prins contur tot datorită apei din acest iaz. 

Buzăul se dezvoltă sănătos, atâta vreme cât își respectă trecutul și-și prețuiește tradiția, chiar și pe cea culinară, care e o veritabilă zestre în partea asta de țară.

 

Nu ratați începand de sâmbătă, de la ora 15:00, un nou sezon „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscopul lunii octombrie 2022. O zodie are parte de iubirea vietii sale

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

3 Aplicații de dating pentru Android și iOS, alternative la Tinder

Cum să-ți protejezi părul de temperaturile ridicate

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri