Sâmbătă, de la ora 15:00, în ”ROventura”, Dărmănești, diamantul neșlefuit al turismului românesc


Sâmbăta aceasta, de la ora 15.00, "ROventura", emisiune prezentată de George Mihai și Andreea Străvoiu, ne prezintă diamantul neșlefuit al turismului românesc, Dărmănești.

În arealul cuprins între Nemira, Ciuc și Berzunți, la confluența Uzului cu Trotuș, se află una dintre cele mai tinere stațiuni turistice din România care are un trecut glorios pe care a început să își clădească un alt viitor.

              George Mihai și Andreea Străvoiu ne vor purta pașii, prin intermediul emisiunii, prin istoria Dărmăneștiului, locul de unde în Primul Război Mondial au pornit armatele române să apere poarta de fier a Moldovei. Impresionat de pitorescul regiunii Văii Uzului, Gheorghe Știrbei și-a ridicat aici un castel care astăzi veghează Dărmăneștiul și atrage anual mii de turiștii.

Pasionații de călătorii pot vizita barajul de la Poiana Uzului, considerat un rezultat al geniului ingineriei românești, o construcție care rezistă la cutremure de până la 9.5 grade. Colosul de beton care a pus zăgaz apelor Uzului reprezintă un amestec de istorie și legendă, de minune și de știință, dar, mai presus de toate, este, pur și simplu, unul dintre cele mai frumoase locuri din România.

În zona sunt șase rezervații naturale, cele mai multe din județul Bacău, iar aici poţi respira şi cel mai curat aer din toată regiunea. 

Nici gurmanzii nu sunt uitați, în zona fiind numeroase restaurante și pensiuni cu meniuri diverse și bucate tradiționale care le vor încânta papilele gustative. Anual Dărmănești devine un centru al blues-ului, aici organizându-se un festival care atrage tot mai mulți artiști și spectatori, deși este un eveniment încă tânăr. 

Nu ratați sâmbătă, de la ora 15:00, o nouă ediție "ROventura", cu George Mihai și Andreea Străvoiu, la Kanal D.

Credit foto: BLC Media

 


Abonează-te pe

Citește și:

”Legea nu își face cum ar trebui treaba." Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf au ajuns la poliție după ce s-au luat la bătaie

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

„Aceste lucruri acasă sunt imposibil de făcut” Condițiile în care trăiește mama Oanei Roman în azil

Preotul Visarion Alexa a recunoscut că a agresat diferite enoriașe

Ce a decis instanța cu privire la libertatea Elenei Udrea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Nicoleta Dragne, însărcinată pentru a doua oară
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri