Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”, Incursiune de poveste prin Ținutul Buzăului


”ROventura” vă invită sâmbătă, 5 Decembrie, de la ora 15:00, la Kanal D, într-o călătorie fabuloasă prin Ținutul Buzăului.

George Mihai și Andreea Străvoiu își încep periplul de pe Valea Slănicului și ajung până pe Valea Buzăului, sus, la baraj.

Până să ajungă la oglinda de turcoaz a munților Siriu, incursiunea călătorilor noștri începe de la un lac considerat o adevărată minune a Naturii. Meledic este una din perlele acestui tărâm fascinant. Nu e mai mare de un hectar în suprafață, dar uimește fie și numai prin faptul că e un lac de apă dulce, format pe un munte de sare! Veți vedea, în cadrul emisiunii, cum se explică acest lucru dar și de ce-i spun localnicii “lacul fără fund”. 

Întreaga zonă inspiră un aer magic și vorbește, totodată, de frumusețile pe care le întâlnești la tot pasul dar și de bogățiile din adâncuri. Platoul Meledic reprezintă, probabil, cel mai mare zăcământ de sare, de suprafață, de pe continent.  Faima locului este purtată peste veacuri și de cea mai lungă peșteră de sare din Europa, imposibil de vizitat momentan.

De la Meledic la Siriu, se poate ajunge fie peste munte, pe un drum aventuros, vegheat din depărtare de măreția și pitorescul Penteleului, fie pe calea mai ușoară, urmând, din Buzău, firul râului cu același nume, pe Drumul Național 10, care leagă,

încă din vechime, două mari și frumoase provincii românești. Chiar aici, aproape de locul în care era, pe timpuri, vama dintre Țara Românească și Ardeal e și cel mai cunoscut loc de popas: barajul și lacul de acumulare Siriu.

 Cel mai mare lac de baraj natural și a doua cea mai mare acumulare de apă din țară, Siriul este o devarată minune inginerească. În

plus, mâncarea preparată cu ingrediente locale, pregătite, la foc molcom, după rețete de demult, te îmbie și fac din șederea aici o experiență unică.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o ediție de neuitat ”ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii, doar la Kanal D.


Abonează-te pe

Citește și:

Despre funcționalitatea foliei pentru solarii dintr-un material agrotextil foarte rezistent

Unde a dispărut iubita lui Reghecampf! Antrenorul a fost surprins singur

Obtine un permis de barca pentru ape interioare, lacuri, fluvii si Delta Dunarii!

Bianca Drăgușanu și-a topit acidul din buze! Prima imagine cu vedeta după ultima intervenție

Noi replici acide în platoul „Bravo, ai stil! Celebrities”! Ruxi nu s-a mai putut abține: „Styling-urile nu sunt de momentul acesta al competiției”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

CITEȘTE: Ce zodie sunt în zodiacul chinezesc? Lista cu semnele și anii care le corespund

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri