Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la ”ROventura”. Călătorie în Maramureș, un ținut fabulos


”ROventura” ajunge, de data aceasta, în Maramureș! După ce-au colindat aproape întreaga țară, George și Andreea, gazdele emisiunii, vă invită în călătoriile din acest sfârșit de an acolo unde se-agață harta-n cui, cum se spune.

Sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, la Kanal D, călătorii noștri merg la Săpânța, pe urmele meșteșugului crucilor "vesele", dar și la Breb, în magicul sat maramureșean, care l-a fermecat până și pe Prințul Charles. Acolo ne așteaptă mănăstiri unice, tradiții vii și obiective turistice cunoscute peste tot în lume.

Sâmbăta aceasta facem cunoștință, prin intermediul ”ROventura”, pe Dumitru Pop Tincu, moștenitorul unui veritabil tezaur al tradiției de la Săpânța, care continua să facă cinste întemeietorului Cimitirului Vesel, dar și comunității și Maramureșului întreg. Un personaj complet și complex, a cărui memorie e încă vie și astăzi.

Meșterul Dumitru de ieri a devenit artistul de astăzi, iar laboratorul creației populare de la Săpânța respiră o întreagă poezie a lemnului. Tocmai de aceea, universulul lemnului și-al crucilor vesele de la Săpânța e pe mâini bune, pentru că foarte puține lucruri s-au schimbat de zeci de ani.

Săpânța e pe buzele tuturor astăzi și datorită lui Dumitru Pop Tincu.

Impresionant, dacă ne gândim că aceste lucrări aparent naive sunt printre cele mai cunoscute lucrări de artă din lume și unice, în felul lor. Peste 1300 de cruci sunt astăzi în Cimitirul Vesel de la Săpânța, iar numărul lor crește, de la an la an.

Cartea de vizită a Maramureșului e completată și de un lăcaș de cult de vârstă mai tânără,  Manastirea Săpânța Peri, așa că roventurienii fac un popas aici, pentru ca apoi să-și continue drumul prin fascinantul Maramureș, către un alt loc de care au auzit tot mai mulți străini.

Satul Breb, unul dintre cele mai frumoase din țară, este vizitat deja de zeci de mii de oameni, în fiecare an.

Nu ratați sâmbăta aceasta, de la ora 15:00, o incursiune spectaculoasa în Maramureș, alaturi de George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele ”ROventura”, numai la Kanal D.


Abonează-te pe

Citește și:

„Pare că ați consumat foarte mult alcool” Andreea Mantea a fost oprită în trafic de polițiști

Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

Noua adeverință la dosarul de pensionare! Greșeala făcută de milioane de români întârzie poștașul și cu doi ani

Austin Brian Green a devenit tată pentru a cincea oară! Iubita actorului a adus pe lume un băiat

6 Rețete de limonadă cu lămâie. Răcoritoare și fresh, sunt perfecte în zilele toride

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
„M-a luat de pe stradă”. Amanta lui Vali Vijelie, dezvăluiri neașteptate despre relația cu artistul. Cântăreața susține că au fost căsătoriți
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Divertisment
Parteneri