S-a demonstrat stiintific ca weekend-ul ar trebui sa dureze trei zile


S-a demonstrat stiintific ca weekend-ul ar trebui sa dureze trei zile

Este bine cunoscut faptul ca luni, la revenirea la serviciu, moralul salariatilor este la pamant.

 

Cine simte ca zilele libere de la sfarsitul saptamanii sunt prea putine si nu vine luni la serviciu cu bateriile complet incarcate percepe in mod intuitiv un fapt demonstrat de oameni de stiinta, care au aratat prin cercetari medicale, ale somnului, cognitive si psihologice validitatea acestui lucru. S-a demonstrat ca o saptamana de lucru mai scurta ar trebui sa fie obicei si nu exceptie (ca in cazul prelungirii la zile de sarbatoare sau de concediu).
De cand starea buna a salariatilor constituie o preocupare pentru opinia publica, se incearca cuantificarea cat mai precisa a efectului saptamanilor de lucru asupra sanatatii fizice si mentale. Rezultatul — ca saptamana de lucru de cinci zile nu este benefica pentru nicio parte (angajator si angajat) — este atat de general incat multe firme americane (aproape 43%) propun program de lucru redus unor salariati ai lor.
Sunt vizati indeosebi cei care stau aproape fara intrerupere cu mainile pe tastatura si cu ochii pe monitor.
Se pare ca toti au de castigat, existand numeroase argumente in favoarea unui weekend de trei zile, toate fiind amplu studiate si demonstrate.
Sursa: Agerpres.ro

Cine simte ca zilele libere de la sfarsitul saptamanii sunt prea putine si nu vine luni la serviciu cu bateriile complet incarcate percepe in mod intuitiv un fapt demonstrat de oameni de stiinta, care au aratat prin cercetari medicale, ale somnului, cognitive si psihologice validitatea acestui lucru.

S-a demonstrat ca o saptamana de lucru mai scurta ar trebui sa fie obicei si nu exceptie (ca in cazul prelungirii la zile de sarbatoare sau de concediu).

De cand starea buna a salariatilor constituie o preocupare pentru opinia publica, se incearca cuantificarea cat mai precisa a efectului saptamanilor de lucru asupra sanatatii fizice si mentale. Rezultatul — ca saptamana de lucru de cinci zile nu este benefica pentru nicio parte (angajator si angajat) — este atat de general incat multe firme americane (aproape 43%) propun program de lucru redus unor salariati ai lor. Sunt vizati indeosebi cei care stau aproape fara intrerupere cu mainile pe tastatura si cu ochii pe monitor.

Se pare ca toti au de castigat, existand numeroase argumente in favoarea unui weekend de trei zile, toate fiind amplu studiate si demonstrate.

Sursa: Agerpres.ro

 


Abonează-te pe

Citește și:

Rețeta de ciorbă de fasole cu afumătură a Mirelei Vaida. Cum o prepară celebra prezentatoare TV

Tradiții și obiceiuri de Moș Nicolae

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum să ai un ten strălucitor

“Ținem legătura foarte des,” Fiica Andreei Antonescu, motivul pentru care a rămas cu tatăl ei, Traian Spak, după separarea părinților

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Eu plâng în hohote.” Oana Roman, copleșită de emoții după ce a citit compunerea scrisă de Isabela despre bunica ei, Mioara Roman
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri