Rețete de mâncare rapide. Top 5 idei rețete gata în 15 minute


Iată cele mai rapide rețete pe care le putem încerca atunci când suntem pe fugă!


In articol:

De cele mai multe ori suntem grăbiți și nu avem răbdarea necesară pentru a prepara o mâncare prea complicată.

Totuși, iată câteva rețete rapide care ne vor ajuta să economisim timp și bani. 

Citeste si: Cum prepari acasă celebrul sos KFC? Te lingi pe degete!

retete rapide
condimentele sunt esentiale pentru orice preparat[Sursa foto: PixaBay]

Cele mai rapide rețete pe care le putem face

Morcovi noi la cuptor

Acest preparat poate fi consumat ca atare sau poate constitui garnitura unui fel principal. 

Pentru această rețetă avem nevoie de aproximativ 1 kg de morcovi (micuți), 2 linguri ulei de măsline, 2 linguri de oțet și verdețuri. Dacă nu avem verdețuri putem folosi și piper, oregano sau orice tipuri de condimente avem prin cămară.

Vom spăla bine morcovii (de preferat cu un burete), îi vom tăia pe jumătate dacă sunt mai mari și îi vom așeza într-o tavă peste care am pus foaie de copt.

Citeste si: Limonadă delicioasă cu piure de pepene roșu și mentă! Îţi lasă gura apă...Cum o prepari?

Vom turna uleiul de măsline și oțetul peste care vom pune condimentele. Tava cu morcovii se bagă la cuptorul pe care l-am preîncălzit (200 grade) și se lasă aproximativ 15 minute pentu a se rumeni pe o parte, apoi îi întoarcem pe cealaltă parte și îi mai lăsăm 15 minute.

reteta rapida
cele mai bune preparate pot fi foarte usor de gatit[Sursa foto: PixaBay]

Cartofi noi la cuptor cu sos de smântână

Cartofii noi sunt atracția verii. Aceștia apar prin luna mai, iar gospodinele îi încearcă în tot felul de rețete

O idee bună, ar fi să-i băgăm la cuptor și să le punem un sos de smântână peste, după ce s-au rumenit.

Pentru această rețetă avem nevoie de aproximativ 1 kg de cartofi noi (mai micuți), aproximativ 6 linguri ulei de măsline, 100 gr de smântână, 2 căței de usturoi, condimente și mărar.

Cartofii trebuie spălați cu un burete, îi punem în tavă și îi stropim cu uleiul de măsline. În timp ce cartofii sunt la cuptor, începem să pregătim sosul de smântână: într-un bol amestecăm smântâna, usturoiul pe care l-am pisat, mărarul, sare și piper. 

Citeste si: Cum se face tortul egiptean. Este ceva ce sigur n-ai mai preparat până acum!

Scoatem cartofii rumeniți de la cuptor și turnăm peste ei sosul delicios de smântână.

Cotlet de porc cu sparanghel sote

O rețetă pe cât de gustoasă și sățioasă, pe atât de rapidă. Pentru aceasta avem nevoie de 2 felii de cotlet cu os, aproximativ 300 de grame de sparanghel, 3 căței de usturoi, aproximativ 4 linguri ulei de măsline, sare de mare, piper, chilli, oțet balsamic.

Citeste si: Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte de la Ela Crăciun

După ce scoatem cele două cotlete din frigider, le vom lăsa puțin la temperatura camerei după care le vom condimenta. Se vor găti pe grill deoarece astfel își vor păstra mult mai bine sucul în interior și astfel vor fi mai fragede.

Sparanghelul se curăță de partea lemnoasă și se pune într-o tigaie împreună cu ulei de măsline și usturoiul tăiat în bucățele. 

După ce sparanghelul s-a rumenit, scoatem usturoiul din tigaie. 

Așezăm cotletele de porc pe o farfurie, împreună cu sparanghelul peste care punem puțin oțet.

Cum gătim pieptul de pui într-un timp foarte scurt

Piept de pui cu piersici și cașcaval

Pentru această rețetă deosebit de simplă dar foarte delicioasă, avem nevoie de 2 piepturi de pui, compot de piersici, aproximativ 4 felii de cașcaval, 2 linguri de ulei, sare, piper, rozmarin, 1 lingură de oțet balsamic ( dacă se dorește).

Pieptul de pui se feliază și se condimentează și se pune într-o tigaie împreună cu uleiul pentru a se rumeni puțin. După ce puiul s-a rumenit îl punem într-o tigaie și așezăm peste el feliile de piersici și cașcavalul. 

Peste uleiul în care s-a rumenit pieptul de pui turnăm aproximativ 200 de ml din zeama de la compotul de piersici și lăsăm să dea într-un clocot. 

Turnăm amestecul peste pieptul de pui din tavă și adăugăm rozmarinul. Se lasă la cuptor aproximativ 20, 25 de minute sau până când cașcavalul este rumenit.

Somon cu broccoli

Această rețetă este una extrem de rapidă, gustoasă și plină de nutrienți.

Pentru preparare avem nevoie de 1 file de somon, 250 g de broccoli, piper, lămâie, condimente pentru legume.

Într-o cratiță se pune apă la fiert împreună cu condimente. Când dă în clocot, se adaugă somonul pe care îl vom lăsa aproximativ 10 minute. 

Odată cu peștele, într-o altă cratiță, se pune și broccoli împreună cu sarea pe care îl vom lăsa să fiarbă aproximativ 5 minute. 

După ce broccoli și peștele au fiert, le vom scoate pe o farfurie și vom turna zeama de lămâie și condimente. 

Poftă bună!


Citește și:

Cum se face rulada cu foi de napolitană și cremă de cocos și caramel

Cum prepari acasă celebrul sos KFC? Te lingi pe degete!

Brioșe delicioase cu afine. Papilele gustative vor fi in extaz!

Rețetă de plăcintă cu iaurt și brânză. Este un desert acrișor, numai bun pentru zilele de vară

Cum să faci clătite curcubeu? Reţeta simplă pe care trebuie neapărat să o încerci!

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Ce părere are Bianca de la Puterea dragostei despre Mariana: „Eu nu cred că se potrivesc”

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri