Rețeta naturală de cătină cu miere. Iată cum se prepară și cum se consumă acest amestec.
Cătina este una dintre cele mai valoroase plante și este considerată un adevărat paanceu, fiind folosită de secole întregi în medicina tradițională.
Având un conținut ridicat de vitamine, cătina este recomandată pentru persoane de toate vârstele. Combinată cu mierea, cătina oferă o doză bogată de substanțe nutritive, benefice pentru întregul organism.
Iată cum se prepară cătina cu miere și unde se ține pentru a beneficia de toate calitățile sale.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Potrivit celor de la Food and Nutrition Journal, cătina mai conține și vitamina A, Omega-6 și Omega-7, alfa-tocoferol, cantități ridicate de vitamina E și carotenoide, minerale (potasiu, fier, calciu, sodiu, magneziu, zinc, seleniu),
Citeste si: Uleiul de ricin- cum să faci o mască facială chiar la tine acasă? Avem o reţetă de vis!
Pentru a pune cătină la borcan cu miere, tot ce trebuie să faci este să speli bine boabele de cătină și să le adaugi într-un borcan curat, apoi să torni miere până când borcanul este plin.
Propoția corectă este: la două părți de boabe de cătină se pune o parte de miere. Unele persoane obișnuiesc să zdrobească cu ajutorul unei furculițe boabele de cătină înainte să fie amestecate cu miere, însă totul ține de gust.Citeste si: Catina- proprietăți miraculoase și trucuri de creștere
Cum se consumă cătina cu mierea
Înainte de consum, se recomandă ca amestecul să fie lăsat la macerat timp de cel mult trei săptămâni.
Borcanul de miere cu cătină trebuie mereu închis ermetic și depozitat la rece, în frigider. Se recomandă să fie consumat amestecul dimineața, înainte de micul dejun, câte una sau două lingurițe, timp de o lună.