Rețetă de supă cremă de mazăre: ingrediente și mod de preparare


Rețetă de supă cremă de mazăre: ingrediente și mod de preparare

Supa cremă de mazăre este cea mai rapidă dintre toate rețetele de supe. Iată ce ingrediente vă trebuie și cum faceți acest preparat.


In articol:

Atunci când vă doriți o cină ușoară și săracă în calorii, supele cremă reprezintă o variantă perfectă. Încercați neapărat rețeta de supă cremă de mazăre. Este delicioasă și se prepară în mai puțin de 30 de minute.

Supa cremă de mazăre, o rețetă simplă și rapidă

Din start trebuie să știți că nu există o rețetă standard pentru supa cremă de mazăre. Aceasta poate fi îmbunătățită, în funcție de preferințele fiecăruia.

De fapt, acest lucru este valabil la aproape toate rețetele de mâncăruri. Important este că supa cremă de mazăre se face repede, din câteva ingrediente și poate fi preparată chiar și de gospodinele care nu au foarte multă experiență în bucătărie.

Dacă vreți să faceți supa de post, nu adăugați smântână. Bineînțeles că gustul nu va mai fi la fel și nici consistența supei nu va mai fi atât de cremoasă.

Cu toate acestea, preparatul va fi extrem de delicios, pentru că, așa cum știm, mazărea este una dintre cele mai îndrăgite legume, datorită gustului său dulceag.

Și cartofii pot fi excluși din rețetă, dacă sunteți la regim și nu vreți să consumați o cantitate prea mare de carbohidrați. Noi vă sfătuim totuși să puneți cartofi, pentru ca supa să fie mai cremoasă.

Ingrediente pentru supa cremă de mazăre:

  • 500 g boabe de mazăre proaspătă sau congelată
  • 2 cartofi
  • o ceapă
  • o jumătate de țelină
  • puțin păstârnac
  • o rădăcină de pătrunjel
  • doi litri de apă sau supă de legume sau de carne
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 2-3 linguri de unt sau ulei

Cum se prepară supa cremă de mazăre

Curățați și spălați toate legumele. Apoi le tăiați în cuburi. Într-o oală, puneți untul sau uleiul și căliți ceapa, pentru câteva minute. După aceea, adăugați țelina și cartofii și puneți sare, pentru ca legumele să se călească mai repede și apa să se evapore.

Bineînțeles că puteți prepara supa într-un mod mai dietetic și să nu mai căliți legumele.

În acest caz, le veți pune direct la fiert, în apă cu sare.

Dacă optați pentru varianta de a căli legumele, după ce acestea vor fi gata, veți adăuga apă caldă peste ele. Apa poate fi înlocuită cu supă de legume sau supă de carne.

Lăsați legumele să se fiarbă bine, iar apoi adăugați și mazărea proaspătă sau congelată. Aceasta nu are nevoie de mult timp pentru a se fierbe. În aproximativ 5 minute va fi gata.

După aceea, puneți toate legumele în blender. Piureul pe care îl obțineți trebuie trecut și printr-o sită, pentru ca supa să fie fină.

Puneți crema de legume înapoi în oală și îi adăugați smântâna pentru gătit. Potriviți supa de sare și de piper, lăsați-o să dea în câteva clocote și gata.

Supa cremă de mazăre poate fi servită cu parmezan, crutoane, frunze de busuioc sau de mentă sau cu bacon prăjit.


Abonează-te pe

Citește și:

CITEȘTE: Mască pentru căderea părului cu ulei de ricin

Rona Hartner a RUPT TĂCEREA! De ce DIVORȚEAZĂ de soțul francez

TOTUL despre cine este Mircea Cîmpeanu | naștere, căsătorii, viață sportivă

TOTUL despre cine a fost Ileana Sărăroiu | naștere, nume real, căsătorii, vârstă, moarte

Horoscop săptămânal Mariana Cojocaru 16-22 mai 2021

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

CITEȘTE despe: Leacuri pentru a te lăsa de fumat

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri